lauantai 29. lokakuuta 2011

Koulukisat 15.10!

Hei taas! Kerron nyt ihanista koulukisoistani lauantaina.
   Eli lähdimme Lantelaan kaverini Ainon isän kyydillä. Oma äitimme oli töissä. Lähdimme klo 10.00 ja olimme perillä joskus vähän ennen yhtätoista. Purimme tavaramme autosta, jossa oli seitsemän päivän tavaramme: n. 5 matkalaukkua, kolme reppua ja monta muovipussia. Heitimme kamat nopeasti sisälle ja sen jälkeen suorastaan juoksimme talliin. Lempihevosiamme juuri haettiin laitumelta. Otin Pumban eräältä Tiialta, joka nukkuisi kanssamme Lantelan leiritiloissa viikonlopun. Vein Pumban talliin. Harjasin sitä hetken, ja tervehdyksetkin tulivat vaihdettua (runsain hevosnamuin). Sen jälkeen varasimme sängyt leiritilasta ja majoituimme, esim. laitoimme lakanamme ja niin edespäin. Sen jälkeen menimme takaisin tallille, ja siellä olikin kova häslinki menossa. Laitoin Pumban valmiiksi erään Marian kanssa, joka kisasi ennen minua ja yhtä toista tyttöä. Maria oli ihan kiva, ja juttelimme kaikenlaista. Pumba oli kiltti oma itsensä. Sitten Maria meni lämmittelemään, ja katsoin sitä hetken. Pumba ei tahtonut mennä minnekään ilman raippaa! Sitä ei siis saanut liikkeelle millään. Marialla ei tietenkään ollut kannuksia, sillä siihen tarvittiin erikoislupa, ja kaikki eivät olleet vielä valmiita niitä käyttämäänkään. Kuitenkin, kun Maria sitten meni radalle ei hän saanut Pumbaa liikkeelle ilman raippaa. Hänen piti siis ottaa raippa, ja siitähän sai miinuspisteitä. Onneksi kisat olivat Pollyx-kisat, eivätkä mitkään kovin vaikeat!!! Maria osallistui vielä keskivaikeaan, ja minä vaikeaan. No, rata meni ihan hyvin, ja sen jälkeen oli Roosan vuoro mennä selkään. Roosakaan ei saanut Pumbaa liikkeelle pohkeella, ja vasta myöhemmin kuulin, että kun Roosa oli kokeillut kannuksia, oli Pumba vain pukitellut. Onneksi en kuullut sitä heti sen jälkeen, sillä muuten olisin varmaan ottanut omat kannukseni pois!!! Onneksi en siis kuullut sitä, enkä ottanut niitä pois. Pääsin lopultakin selkään, kun Roosa on ratsastanut, ja arvatkaa mitä: En saanut ravata Pumballa enkä mitään! Minun piti vain kävellä muutama kierros, ja yleensähän kun kutsutaan radalle, niin saa ennen kuin vihelletään mennä vähän ravia tai laukkaa. No, minun piti heti lähteä ravaamaan keskihalkaisijaa pitkin aloitukseen, sillä oli vähän kiire, koulukisoissa menee aina kauan. Ravasin siis keskelle, ja pysähdyin. Pumba pysähtyi oikein hyvin, ja tervehdin. Sen jälkeen piti lähteä ravissa liikkeelle, sekin meni tosi hyvin. Koko rata meni itseasiassa ihan hyvin, vaikka kyllä sitä paremminkin Pumballa on ratsastettu... Koko ajan oli oikeastaan aika nihkeän oloista se meno. Kuitenkin pääsin loppuun, ihan hyvin.
    Sitten teimme sikojeni ja kaverini kanssa loppulämmittelyt (muutama kierros käyntiä, enempää ei keritty koska niin kiire). Sen jälkeen, kun oltiin viety hevoset ja ponit talliin ja otettu niiltä varusteet, mentiin palkintojenjakoon. Siellä sai typpillisesti, kuten aina Pollux-luokista, diplomin, ratasuorituksen ja itse valitsemansa lajhan. Ja kuinka ollakaan: Minä voitin Pumballa!!! Se oli kuin unelmien täyttymys. Hymyilin vain hämmentyneennä. No, sain diplomin ja ratapaperin, ja valitsin itselleni lahjan. Otin semmoisen kivan Heartland-DVD:n. Aino, se ystäväni, tuli toiseksi, ja yksi siskoni kolmanneksi. Toinen sisko tuli viidenneksi. Kaikki sijoittuivat siis hyvin!!
   Pollux-luokissa on aina vähän erillainen arvostelumenetelmä. Tässä oli semmoinen, että istunnasta, tehtävien suorituksesta ja kaikesta semmoisesta sai tähtiä. Tähdet olivat 1-5. Minä sain Pumballa kaikista viisi. Aino sai kaikista muista viisi paitsi kahdesta neljä. Minulla oli ainakin tosi hauskaa, ihan sama vaikka en olisikaan voittanut! Kokonaispisteeni olivat kuitenkin 26, Ainolla 24. Eli aika lähellä! Reetalla oli 23 ja Ella 19. Kaikilla oli mukavaa, sehän on pääasia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti