tiistai 17. syyskuuta 2013

Pumban läpiratsastusta

Jep, sunnuntaina lähdettiin vielä Lappajärveä kohti ajelemaan, kisojen jälkeen Leena valmennukseen. Pumba oli maastossa, joten autoin Reetaa Glorian varustamisessa ja kun Pumba tuli, sainkin varustaa sen pikaisesti uudestaan kun edellinen ratsastaja oli riisunut sen vahingossa. :)

Aloitettiin tulemalla ympyrälle, jossa taivuteltiin ensin hevosia. Otettiin sisäkäden jalustinhihnan päästä kiinni (siitä mikä on "ylimääräinen" siellä roikkumassa, vaikeeta selittää :P) ja pysäytettiin hevoset. Taivutettiin ensin hevosten päät ihan omiin jalkoihimme asti (ilman ohjista kiskomista, Pumba tajus tän ihan sikahyvin!) ja sitten suoristettiin hiukan, edelleen hevonen kuitenkin vahvassa taivutuksessa, ja lähdettiin ratsastamaan eteenpäin. Samaa mentiin ravissakin, ja nyt sain käskeä Pumbaa ihan reippaasti eteen, se kun oli vähän nihkeä ja halusi selvästi päästä helpommalla. Suunnan vaihdon jälkeen Leena varmaan kyllästyi jo katselemaan sitä madellusta, ja käski tehdä jotain, mistä tulisi reaktio heti. Niimpä laukkasin varmaan viisi kierrosta kenttää ympäri, eikä siitä reaktiosta meinannut oikein tulla mitään, kun alkoi niin kovasti Leenan ohjeet naurattamaan: "Laita jalat sivuspagaattiin ja potkaise niin kovaa kuin lähtee!" En oo oikeen harrastanut tuommoisia, eli aika hankalaahan se kieltämättä oli, mutta kyllä tämä auttoi ainakin eteenpäinpyrkimyksen kanssa, sillä Pumba alkoi menemään rennosti, jopa silloin kun käskin sitä liikkumaan.
Laukkaa menimme ympyrällä myös - niinkuin oikeastaan koko valmennus, lukuunottamatta muutamaa kierrosta uralla - ja Pumba meni oikein hienosti. Sen kanssa täytyy vain tajuta itse ratsastaa alusta alkaen tarpeeksi, niin lopussa kiitos seisoo, niinkuin se sanontakin kuuluu (;

Alun jähmeyttä

...mut on se vaan niin söpö! :*

Haha, tää oli ihan pakollinen ku alko vaan naurattaan ne Leenan puheet ! xd

Tääki oli pakollinen, koska Pumba ♥

Istunta pääs ehkä vähän herpaantumaan vai mitä tässä tapahtuu? :--D

Mut tässä jo paremmin 

Öhö öhö, Pumban omia "venyttelyjä"...

3 kommenttia: