perjantai 25. heinäkuuta 2014

Viikon blogihaaste: Mitä hevoseni tekee, kun..

Vihdoin löytyi mullekin sopiva haaste, josta heti ajattelin et tän mä haluan tehdä! Ohjeet löytyvät täältä, Voitto Kotiin -blogista jos joku ei vielä ole sattunut lukemaan.

Mitä hevoseni tekee, kun..

Ratsastus
... nousen sen selkään? Pumba seisoo yleensä tosi kiltisti paikoillaan. Joskus jos ollaan lähdössä maastoon ja Pumballa on ylimääräistä energiaa saattaa se lähteä liikkeelle ennen kuin istun tukevasti satulassa, muuten se käyttäytyy tosi hyvin.

Tässä poikkeus... XD
... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Kävelee uraa pitkin, niinkuin tuntihevosen kuuluukin.
... se ei jaksaisi lähteä töihin? Tavallaan Pumba ei varmaan tee mitään erityistä, se saattaa jäädä paikoilleen seisomaan ja peruuttelemaan, mutta musta tuntuu et se liittyy enemmänkin siihen, jos vaikka maneesin pääty on pelottavan oloinen yms. Että ei se jaksamisesta oo kyse :) Toisaalta Pumba ei tee mitään ilmaseks, väistöissä sen on helppo kyllä huijata jos se ei niitä jaksa tehdä.
... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Ilman apupuomia laukka ei ainakaan vielä oo vaihtunu, vastalaukkaa sit viiletetään menemään (;
... se pelkää jotain estettä? Pumba kattoo jo kaukaa, hidastaa ja väistää esteen. Eipä se kuitenkaan paljoa mitään kattele, hyppää sit vaan jättiloikalla yli.
... maastossa pitäisi mennä ojan yli? Ojan ylitys ei oo ollu ongelma, jos vaan joku kaveri menee edeltä. 
... tipahdan? En oo tippunu Pumbalta kuin kerran, silloin se muistaakseni jatkoi laukkaa kavereitten kanssa kun suurin osa hevosista säikähti. Muistelisin, että kun joku on joskus tippunut siltä estekisoissa, jäi se kiltisti vierelle odottamaan. 
... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan? Ei sano mitään, kunnon polle. :P
... käytän raippaa? Lähes poikkeuksetta hännänhuiskaisu ja luimistaminen, mutta tahti pysyy samana. Pieni ongelma silloin kun vauhtia pitäisi saada lisää :D Lopuksi, tarpeeksi monta kertaa kun on tikkua käyttänyt tarpeeksi voimakkaasti auttaa se tottakai eteenpäinpyrkimykseen, paremmin ehkä kuitenkin apuvälineenä just väistöissä auttamassa takapäätä oikeaan suuntaan ja aktiiviseksi.

Hoitotoimenpiteet
... puhdistan kaviot? Kun liu'utan kättä sen vasenta jalkaa pitkin, nostaakin se oikean jalan. Silloin pitää vähän pukata, että saa tasapainon horjutetuksi ja vasemman jalan ilmaan. Oikeaa jalkaa se saattaa riuhtoa vähän herkemmin kuin muita jalkoja, takajalkojen puhdistus onnistuu hyvin.
^^ tätäkään tilannetta ei aina ole :)
... pesen sitä? Letkulla en oo koskaan pessyt, sienelle ei edes irvistä.
... laitan sille suitset? Pumba on mitä nöyrin suitsien laitossa. Se avaa suunsa jo ennen kuin kuolaimet ovat huulilla ja pitää päätään koko ajan matalalla.
... kiristän satulavyötä? Välillä yrittää näykkäistä, välillä ei sano mitään. Riippuu ihan päivästä (:
... suihkutan hyttysmyrkkyä? En ole koskaan suihkuttanut, kun sellaista ei löydy itseltä tai tallilta.
... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Antaa tosi hyvin kiinni laitumelta, mut jos ruoho kiinnostaa enemmän kuin sisällemeno niin jää seisomaan paikoilleen. Riimunnarua heilauttamalla poniin kyllä saa liikettä, pienten vastalauseiden kera tosin.

Niin suloinen ilman turparemmiä ♥
Sekalaiset
... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvillä? Pumba hermostuu helposti tallissa, jos näkee muiden pääsevän ulos ja joutuu itse jäämään sisälle vaikkakin kaverin kanssa. Pyörii ympäri karsinaa, kutoo yms. Laitumelta varmaan karkaisi, sinne sitä ei ole kai jätetty ainakaan kovin usein yksin :D
... se karkaa? Leirillä se oli päässyt talliin vapaaksi yöllä, kun se oli tajunnut miten Rumban karsinan oven saa auki (onneksi Rumba itse ei oo vielä tajunnu ;) ) ja oli sitten tottakai mennyt kauraämpärille. Laitumelta karatessa seuraa kavereita, yksin tuskin karkaa. 
... se näkee uuden hevosen? Katsoo korvat hörössä uutta tuttavuutta. Joskus tämä tuttavuus on kiva, useimmiten kuitenkin sille täytyy luimia minkä kerkeää :)
... se maistaa jotain pahanmakuista? Mä en itseasiassa tiedä... 
... se kerjää ruokaa? Pumba nostaa oikean etujalkansa ilmaan vatsan alle. Herkkujen kanssa tökkii ja puhisee innoissaan.
... se lastataan? Pumba ei pidä lastaamisesta, se ei mene koppiin edes kauran perässä tai liinojen avulla. Tai kyllähän sen sinne kai lopulta saa, jos oikein yrittää...

Mitä hevosesi tekee juuri nyt? Hmm, kun kello on jo näin paljon niin veikkaisin että se on päässyt laitumelle rankan leiriviikon päätteeksi.

Pidittekö tällaisesta? Onko Pumba käyttäytynyt teidän kanssanne eri tavalla kuin mitä minun? Saatte kertoa kommenteissa :)

6 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva vähän erikoisempi postaus!

    VastaaPoista
  2. Eihän Pumba edes ole sun heppa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitto Kotiin-blogin samaisesta postauksesta:
      "OHJEET: Nyt kerrotaan miten hevosemme reagoivat eri tilanteissa! Vastaa kysymyksiin omasta-, vuokra- tai vaikka hoitohevosestasi. Voit keksiä lisäksi myös omia kysymyksiä ja haastaa kaverisi vastaamaan niihin. (...)"
      Joka puolella blogia myös lukee, ettei Pumba oo mun oma! :)

      Poista
    2. mitä "hevoSENI" tekee kun...

      Poista
    3. Se oli haasteen nimi, siihen en itse voinut vaikuttaa :)

      Poista