sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kuinka muokkaan kuvat blogiin?

Moikka! Erikoispostauksen aika, eikös ;) Oon itse aina ollut tosi kiinnostunut just siitä, miten ihmiset muokkaavat kuvat blogeihinsa. Kuitenkin heti jos nään, että kuvien muokkaukseen on käytetty jotain kallista kuvanmuokkausohjelmaa, kuten Photoshopia, mun mielenkiinto lopahtaa, enhän itse omista tai varmaan tule koskaan omistamaankaan mitään maksullista tai ainakaan niin hintavaa ohjelmaa. Siksi ajattelinkin nyt jakaa vähän ohjeita, miten muokkaan kuvan blogiini.

Kun mulla ei ole paljoa aikaa tai muuten vain halua alkaa muokkailemaan ihan hirveästi ja pikkutarkasti, avaan netistä ohjelman nimeltä Picmonkey. Luulisin tämän olevan kaikille jotenkin tuttu, mutta pieni esittely ei ole ainakaan haitaksi. Picmonkey on siis helppo sivusto, jossa voit muokata kuvia ja tehdä kollaaseja. Sillä on myös muita toimintoja, mutta itse käytän sitä vain noihin juttuihin.


Picmonkeyllä aloitan kuvan muokkaamisen aina kohdasta Exposure, jos en halua rajata kuvaa millään lailla (muuten teen sen ihan ensimmäisenä). Yleensä tykkään kokeilla, miten Picmonkey haluaa muokata kuvan kirkkautta itse, joten klikkaan heti siitä ensimmäisestä keltaisesta Auto adjust -kohdasta, jolloin useimmiten olen tyytyväinen automaattisesti asetettuihin arvoihin tai ainakin käytän niitä mallina jos haluan itse asettaa jotain. Auto adjust muuttaa kylläkin vain kahta keskimmäistä eli Highlights ja Shadows -kohtia, joten silloin jos haluan esimerkiksi enemmän kirkkautta kuvaan, mutten halua valkoisesta puhkipalanutta, muutan itse arvoja sen pohjalta, mitä automaattisesti on jo asetettu. Tähän menee aina alle puoli minuuttia, kun siihen on tottunut, tosi nopeaa ja helppoa siis!

Seuraavaksi muutan värejä kohdasta Colours, jos en ole niihin tyytyväinen. Yleensä kokeilen tässäkin automaattisia asetuksia, mutta se yleensä heittää kuvan ihan liian siniseksi joten säädän sävyjä itse. Tämäkin on nopeaa ja helppoa, toki on ihan mielipidekysymys kuka tykkää minkäkinlaisesta lämpötilasta ja saturaatiosta.

Viimeisenä, jos kuva on hyvälaatuinen eikä kovin rakeinen, klikkaan kohtaa Sharpen ja tarkennan kuvaa. Mielestäni siihen saa silloin enemmän särmää ja tottakai tarkkuutta. Tämän kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska kuvan ollessa rakeinen ei tarkkuuden lisääminen näytä kovin hyvältä rakeisuuden alkaessa erottumaan selvemmin. Hämärämmän kuvan kanssa jätän yleensä tarkkuuden säätämisen kokonaan. Tässä alla kuitenkin hyvä esimerkki siitä, miten tarkkuuden ja "selvyyden" (Clarity, en tiedä sen oikeaa suomennosta) lisääminen vaikuttaa kuvaan.

Klikatkaa suuremmaksi niin näätte eron paremmin!
Tämän kaiken jälkeen (tai jo ennen sitä, jos olen sitä mieltä että kuva on hyvä näin) tallennan kuvan uudeksi kuvaksi. Kuvan nimi voi olla esim. tällainen: DSC_0102.2 . Lisään siis alkuperäisen kuvan nimen perään .2 .Silloin multa löytyy vielä sekä alkuperäinen kuva että muokattu kuva, ihan vain siltä varalta että haluan joskus muokata alkuperäistä uudelleen. Kuvan voi toki vaikka nimetä kokonaan uudelleen, mutta mä oon tottunut tekeen näin ja se on nopea ja yksinkertanen tapa, ja muokattu kuva tallentuu vieläpä alkperäisen kuvan viereen mikä helpottaa paljon asiaa sitten kun valitaan kuvia blogiin tai muualle.

PicMonkeyllä on myös aivan ihania fontteja, ja jos haluaa tehdä yksinkertaisen bannerin niin sekin onnistuu, Itse tein aikaisemmin juurikin PicMonkeyllä mun bannerit, mutta sitten löysin siihen puuhaan mielestäni paremman ohjelman netistä, nimittäin Pixlr Editorin. Se on kuin Gimp, mutta mun mielestä se on vaan paljon yksinkertasempi. Toki sillä joutuu opettelemaan aika kauan, että miten sitä käytetään, mutta se on kyllä sen arvosta. Meiltä löytyy kyllä Gimp, ja se on tosi hyvä ohjelma sekin, mutta mä en oo oikein koskaan oppinut käyttämään sitä vaikka oon saanut apua ja katsonut Youtubesta videoitakin. No, onneksi Pixlr pelastaa! En ala nyt selittelemään, miten teen mun bannerit, koska teen niitä niin eri tavoilla joka kerta, mutta jos haluatte jonkun yksinkertaisen postauksen siitä niin voisin kyllä tehdä.

Vielä muutama esimerkki tähän loppuun.



2 kommenttia: