lauantai 19. marraskuuta 2011

Estetunti!!

Olimme estetunnilla tänään, eli 12.11.2011. Menin tietenkin Pumballa. Ensin harjasin sen, se oli ihan ravassa. Pumba ei pidä ollenkaan siitä, että häntä harjataan, kun hän on rapainen. Pikkusiskoani Ellaa hän potkaisi karsinassa, kun me kaikki (kaverini, minä ja Ella) olimme sisällä ja Ella tuli vahingossa harjanneeksi liian lujaa nälkäkuopasta. Oikein jymäkkä potku kaikui vielä kauan boksin seinistä. Onneksi olin itse Pumban pään vieressä! Olin kyllä juuri sanomassa Ellalle, että Pumba voi potkaista, näin sen Pumban korvista.
  Sen jälkeen Anni (rats. opettaja) pyysinkin muita poistumaan. Minä laitoin Pumban oikein hienoksi: ranskanletin harjaa koristamaan. Sen jälkeen, kun olin valmis letin kanssa, laitoin suitset ja satulan. Satulan kanssa Pumba vähän luimi ja kiersi karsinassaan, mutta lopulta rauhoittui. Kävin vielä pikapikaa hakemassa omat vausteeni ja sen jälkeen talutin Pumban maneesiin.
  Hyppäsin selkään, ja odotin hetken raippaa. Tunnilla olivat vain siskoni Ella ja Reeta hevosilla Aaria (eestinhevos-arabi, 21 v.) ja Gloria "Glortsu" (jonkun rotuinen, 18 v.? Tallin uusi tulokas). Siis suktkoht hycät heposet!
  Sitten aloimme kietää kenttää. Kävelimme, sitten ravasimme. Otimme ympyrällä puomin ja siirtymisiä. Puomin ja siirtymisiä, ja sitä rataa. Pian sen jälkeen mukaan tuli kaksi kokorataleikkaata, jossa kaksi puomia keskellä, toinen toisessa kokorataleikkaassa ja toinen toisessa. Toinen kokorataleikkaa oli käynnissä, toinen ravissa. Yksi kerrallaan sai lähteä kokoataleikkaalle. Otimme pian mukaan laukannostot; kokorataleikkaiden jälkeen ympyällä toinen puolisko laukassa. Pumba nosti suhtkoht hyvin laukan, mutta laukkasi vähän laiskasti.
  Sitten tulimme sajassa kaksi puomia, ja niiden välissä piti laskea askeleet. Ensin laskettiin tavallisesti, ja sain 20 askelta. Sitten piti lisätä laukkaa, silloin tuli 18, joka oli pienin. Ja sen jälkeen piti vielä koota laukkaa, se olikin vähän haastavampaa Pumballa. Sain kuitenkin askeleet 22-23, en muista kunnolla.
  Sen jälkeen Anni vielä vähän lyhensi välejä puomeihin, siihen mahtui Pumballa n. 9 askelta koottuna ja 7 askelta lisäyksessä. Oli kivaa!
  Mutta paras tulee: Otimme esteitäkin, vaikka kello oli jo tosi paljon. Hyppäsimme ensin vain toisen esteenä, toinen sai olla puomi. Este oli joku 40cm pysty. Sitten sen jälkeen  Anni laittoi kummatkin esteeksi, sitä saimme tulla. Ja samalla piti tietenkin laskea askeleet! Yleensä tuli 7 tai 8, Pumba meni sen verran lujaa. Vain yksi kielto koko aikana, vaikka sitäkään ei olisi tullut, jos olisin katsonut eteeni, olin vain niin keskittynyt askeleitten laskemiseen! Sitten vaihdoimme suunnan ja hypimme vielä samaa toisesta suunnasta.
  Sitten tuli paras: Hyppäsimme viisi estettä sarjana, joskin vain isoin oli 50cm, mutta kuitenkin. Ensin sama sarja toisesta suunnaasta, sitten kokorataleikkaalla este, ja tiukka käännös heti sen jälkeen. Sitten vielä sama sarja toiseen suuntaan. Se oli hauskaa, kerran vain meinasi tulla kielto, se oli kun en itse mennyt mukaan ja roikuin melkein kaulalla! Onneksi suoristin itseni tarpeeksi nopeasti. Sitten vain eteepäin! Piti kuitenkin ottaa takki pois välissä, tuli niin kuuma. Vaikka on melkein talvi!!!:D No, lopuksi kävelin loppukäynnit ilman satulaa. Ja mukavaa oli taas ollut, kiitos siitä Annille, erinomaiselle ratsastuksenopettajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti