lauantai 19. marraskuuta 2011

Lantelan syysleiri 2011

No niin, kerron nyt pikkuisen syyslomaleiristä!! Toivottavasti pidätte.
   Eli este- ja koulukisat olivat olleet viikonlopun kohokohta, mutta heti sen jälkeen oli iki-ihana syyslomaleiri Lantelan ratsastustallilla!
  En kuitenkaan jaksa nyt kertoa kovin paljoa, joten kerron vain yhteisistä tunneistamme Pumban kanssa.
Ensimmäisen tunnin piti Vuokko, ja hän piti itseasiassa oikein hyvän kouluratsastustunnin. Olimme ulkona kentällä, ja oli aika pilvistä. Tunnissa olivat kaikki yöleiriläiset, joten meitä oli aika monta. Kuitenkin, se ei haitannut yhtään, sillä kenttä on aika iso. Harjoittelimme mm. suoraanratsastusta, se ei ollut niin helppoa kuin kuvittelisi. Lisäksi meidän piti vielä nostaa laukka keskellä, I:ssä. Pumba nosti muutaman kerran väärän laukan, mutta onneksi vain muutaman!!! itten vielä laukkasimme pienillä kulmavolteilla. Oli mukavaa!
  Toinen tunti Pumballa oli heti samana päivänä, ja menimme maastoon. Mukana olivat Elisa ja Inkkari, Alexandra ja Dirka ja Kata ja Aaria. Lisäksi oli joitain naisia. Vuokko oli Cittiksellä, uudella suokilla vetämässä maastoa. Olin heti Cittiksen perässä, koska Pumba on aika reipas maastossa. Ainakin Cittikseen verrattuna!! Laukkasimme aika paljon, ja Aaria kuulema pukittikin vähän. Hypimme myös maastoesteitä. Muilla, takanani, hepat menivät lujaa, mutta Pumba meni täysin hallinnassani! Niin se olisi tietysti tehnyt muillakin. Mutta se on vain hyväksi!!! :) Cittis oli vain pikkuisen hidas, muuten oli oikein kivaa maastossa!
  Sitten seuraava tunti oli kentällä, tiistai-aamuna. Aino Lantela piti meille estetunnin. Tunnissa olivat myös melkein kaikki muut, eli Ella-Gloria, Alexandra-Gimli, Elisa-Aaria, Aino-Inkkari ja Kata-Auriel. Munin kohdaltani tunti meni suhtkoht hyvin, lukuunottamatta paria kieltoa. Hypimme kaikenlaisia ristikoita ja lopuksi 60cm pystyn. Oli tosi hauskaa, kaikilla meni ihan hyvin paitsi Katalla, kun Auriel ei tahtonut liikkua ja meni vain koko ajan syömään ruohoa. Että sillä lailla!! ;)
  Tiistai-iltana oli vielä yksi tunti, menin senkin Pumballa. Oli sateista, joten menimme maneesissa. Tunti oli koulua, ja Anni piti sen. Väisteltiin paljon, ja se on luonnollisesti hankalaa Pumballa. Pumba kun ei vain tahdo!! Kyllä siitä sitten jotain tuli, ja meni se ihan hyvinkin. Tunti kesti kyllä 1½ h... Mutta mukavaa oli!!
  Seuraavan kerran meninkin sitten Pumballa vasta torstai-iltana, jolloin meillä oli koulutunti. Olimme maneesissa, vaikka ilma oli aika lämmin ja aurinkoinen. Tehtiin kuitenkin edelleen väistöjä, ja se meni jo paremmin. Aika jähmeä hän oli edelleen!! Käytin ahkerasti raippaa, sillä se sai Pumban kyllä väistämään, ainakin pikkuisen!! :))
  Perjantaina menin viimeisen tunnin Pumballa leirillä, sekin koulua. Meillä oli edelleen se sama teema, eli pohkeenväistöö uran sisäpuonlella tai volteilla, käynnissä, ravissa ja laukassa... Aika rankkaa. Tänään Pumba meni kuitenkin erityisen hyvin!! Kyllä sitä sai sitten kehua. Menin loppuravin ja- käynnit ilman satulaa, oli kivaa!
 
Opin leiriltä paljon, esimerkiksi paremman istunnan, väistöä ja hyppäämään korkeampia. Nimittäin tein enkan ja hyppäsin 70cm (en kylläkään Pumballa, vaan Aurielilla)! Olen ylpeä itsestäni ja Pumbasta + kaikista muista poneista ja hepoista jotka ovat minua jaksaneet kantaa!!! ;D
 

1 kommentti: