maanantai 23. tammikuuta 2012

Vaelluksia menee ja tulee... :)

Niin, elikkäs on tässä nyt ainakin kuukausi sitten ollut muutama vaellus. Menin kummassakin Pumballa <3.
Ensimmäinen vaellus oli raisumpi, ei voi muuta sanoa. Ainakin omalta osaltani! :) Mukana oli siskoni, äitini ja paras kaverini plus sitten joitain muita aikuisia Rumballa ja Veksillä. No, alussa, heti sen tienalituksen jälkeen (n. 200m tallista, jos ketään kiinnostaa) Pumba säikähti jotain ja pukitti pienesti. Ja vetäjämme Anni vain nauroi! ;-) Mutta joo, muuten sujui ihan hyvin, lukuunottamatta muutamaa pukkia siellä sun täällä- Oli Pumba muutenkin hiukan kuuma, ainakin kuumempi kuin tavallisesti. :) No, sitten saavoimmekin jo metsästysmajalle, ja siellä nautimme ihanaa Vuokon tekemää lihakeittoa ja läipää lämpimän takkatulen ääressä... :-) Se oli kyllä kivaa. Olimme sentään ratsastaneet sinne jtn. yli 1h! Hevoset oli sidottuna pihaan, söivät heinää loimet selässään.
   Sitten kun lähdimme (kun kaikki olivat tietenkin kirjoittaneet nimensä vieraskirjaan!), oli kaikilla taas lämmin olo. Sekin matka sujui ihan rattoisasti, mutta sitten kun laukkasimme ensimmäistä kertaa sillä vaelluksella sai Pumba jonkin pukki"kohtauksen" ja siinä sitten istuin... Taisin säikähtää pikkuisen, enhän odottanut mitään sen kaltaista Pumbalta... Pumba yritti ohittaa Rumbaa (joka oli Pumban edessä), mutta Rumba potkaisi taaksepäin, onneksi ei osunut. ;-) Loppumatka menikin sitten ihan hyvin! Niin ja yhdessä kohtaa muut jotka olivat takanamme laukkasivat lujaa eteen, ne olivat säikähtäneet jotakin. Onneksi Pumba ei lähtenyt käsistä, toisin kuin Auriel ja Gimli! :D
   Ja sitten vielä se, että pakkasta ei ollut niin paljon, olisiko ollut -4 astetta tai jotain vastaavaa. Silti tuli pikkuisen jäähän varpaat, mutta sormet pysyivät lämpöisinä!

Mutta joo, sitten se toinen vaellus: Eli siinäkin ratsastin Pumballa, ja mukana oli siskoni, äitini ja kaksi tyttöä myöskin täältä Pietarsaaresta. He olivat ensimmäistä kertaa Lantelassa. He olivat melkein aloittelijoita (vähän kokeneempia siis). Meni taas ihan hyvin, mutta aivan siinä alussa, ehkä n. 500m päästä Lantelan tallista, näimme kun viereisellä tiellä laukkasi yksi tyttö Jäntanilla, yhdellä yksityisellä ponilla. Hän laukkasi kiitoa koko tien, se on siis n. 300m pitkä! Ei nyt niin pitkä, mutta kuitenkin... :S Se ärsytti muita hevosia, joten vetäjähevonen Cittis hermosui ekana ja sen seurauksena sitten Pumba ja Aaria, jolla toinen Pietarsaaren tytöistä meni. Hän tippuikin melkein heti, kun olimme yhdessä mutkassa. Samassa tilanteessa Pumba pukitti, ja Aaria vähän tanssahteli ja muks, heti hän jo lentää selästä. Huomasi, ettei Anni oikein pitänyt siitä... No, jatkoimme sitten ja Pumba käyttäytyi hyvin. Emme laukanneet, harmillista kyllä. Tietty Pumba välillä nosti itsekin laukan, esimerkiksi yhdellä pellolla kun vain ravasimme. Mutta oli silti hauskaa!! Edelläni meni yksi tosi pieni shetu, sekin laukkaili melkeen koko ajan!! ;-)) Menimme taas samalle metsästysmökille. Saimme tällä kertaa makkarasoppaa ja leipää! Lähdimme suurinpiirtein samaan aikaan kuin viimeksi, ja menomatkalla sattuikin ja tapahtuikin enemmän kuin tulomatkalla... :S :) Tällä kertaa lopun matkaa pitikin Vuokko, tallin omistaja. No, lopussa ravasimme siinä missä meidän lasten mielestä olisi pitänyt kävellä. Yhtäkkiä kuului vain kaamea kirkaisu, ja Gimli ja Auriel laukkasivat lujaa meitä edessäolevia kohti. Vuokko ja yksi nainen hyppäsivät heti alas selästä. Muutkin hevoset laukkasivat meitä kohti. Kaikki hevoset saatiin onneksi kiinni, kun iso tiekin oli aika lähellä... :/ Pumba ei onneksi lähenyt lapasesta, se kultainen hevonen... ♥♥♥ Sitten Inkkari törmää yhtäkkiä Pumban takamukseen (Inkkarilla ratsasti yksi niistä aloittelijoista) ja ratsastaja kirjaisi kovaa! Ihme ettei Pumba säikähtänyt sitäkään!! Aurielin ja Gimlin ratsastajia oli sattunut vain vähän, onneksi!
Joten kotimatka käveltiin ja hiukan ravattiin, kun Vuokko ei päässyt takaisin selkään... ;-D Se oli kyllä huvittavaa!! Mutta tarinan opetus taisi olla, että aloittelijoiden kanssa ei koskaan voi tehdä mitään niin kauhean mukavaa, aina tapahtuu jotain... Oikeastaan rauhallisimmat olivat tässä edellisessä tilanteessa Pumba, Rumba ja Veksi ja ehkä vielä se iso hevonen, tinker rodultaan. Muu olikin sitten aikamoista kaaosta... :S Mutta selvittiin silti ehjin nahoin, sehän on tärkeintä!! :)

Kiitos jos jaksoit lukea loppuun asti! Ja edellisellä vaelluksella oli ollut lähemmäs -20 astetta pakkasta, että sillä lailla... :) Lisää kirjoituksia piisaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti