maanantai 23. huhtikuuta 2012

Lantelassa taas... :D

Eli nyt oltiin sit taas Lantelassa koko viikonloppu, ku tallin omistaja Vuokko ei ollu paikalla, vaan esittelemässä tallia jossain messuilla, nii että vain rats. opettaja oli sitten meijän kaa siellä. :) Tehtiin aamutallit ja näin. Ratstasastettiin myös sen kolme kertaa, menin kaikki Pumballa. <33 Ekat kaks tuntii oli koulutunteja ja viimminen sitte estetunti. Mutta siis:

Perjantai 
Lähettiin melkein heti koulun jälkeen ajamaan tallille, ja oltiin siellä joskus suurin piirtein 16 aikaan. Meillä oliki sit heti pian ridaus, ja ratsastettiin niillä joilla mennään kisoihin (eli nyt sitten ihan virallisesti Pumballa meen mä, Reeta Glorialla ja Ella Gimlillä.)! Se tunti oli ihan kiva, mentiin pohkeenväistöjä ja tällasta, Pumbaki toimi ihan mukavasti. ;) Ei siinä tainnu olla mitään erityistä... No, sitte illalla syötiin mikropitsoja ja leipää ja ruettiin nukkuun aika aikasin. =)
Lauantai
Aamulla ruokittiin heposet ja vietiin sitte laitsalle. Tai oikeestaan Anni ruokki uudesta tallista ja me vanhasta. Sitte siivottiin kaikki 13 karsinaa, eka otettiin sellaset kärryt missä oli pyöränkumi rikki, ne oliki ihan mukavat!! :S Mut sit löydettiin ihan ehjät. No, sit ku huolimattomuuksissani törmäsin oveen niitten kaa, nii joku mutteri lähti irti ja nekään ei enää toiminu, yritettiin yks lasti niillä tyhjentää mut ei oikein onnistunu, ku ei pyörä rullannu mihinkää! :) Mutta minä viksuna tyttönä etsin sitten mutteria ja löysinkin sen sieltä oven kohalta loimien takaa. Keksittiin sitten hakata vasaralla sellasta juttua mihin mutterin sai rullattuu kiinni (mä oon niin hyvä näissä jutuissa!! :D), niin kyllähän onnistu ja kottarit oli melkeen uuden veroiset. Sitte vaan jatkettiin ja mentiin vanhaan talliinki. :)
Meijän tunti oli vasta klo 18, joten aamulla autettiin muita ponien kaa ja näin. Illalla tunnilla mentiin taas lempoillamme, ja oli ihan kiva tunti, mut aika lopussa (just laukoissa!) Pumba ja Gimli alko pelätä maneesin päätyä, ja ei tahtonu mennä sinne. Anni avas jopa ne ovet, et ne olis nähny et siel ei oo mitään, mut eipähän auttanu. Tunti meni sit siihen totuttamiseen aika lailla. :( Olin lopussa kyllä aika pettyny Pumbaan, ja oltiin just sillon harjoteltu sitä ohjelmaa kisoihin, joten... :( Vaikka tietenki se oli varmasti myös munki vika, ei vaan Pumban! No, harjasin sit viel Pumbaa ja annettiin iltaruuat ja mentiin nukkuun. :)
Sunnuntai
Aamulla sama ku edellisenäki, mut hepat sai olla sisällä syömässä eikä niitä hetetty heti pihalle. Vaan ne pistettiin ulos, jotka ei saanu ollenkaa kauraa, kuten Dirka, Gimli ja Cittis (sellasia isovatsasia kaikki, niillä on hyvä rehunkulutus!! :D) Me sitte puuhattiin tallissa ja rasvattiin varusteita ja tällasta. Sitte siivottiin, ja ku oltiin menossa vanhaan talliin niin kas kas, kottarit kaatu tällä kertaa suoraan isoimpaan vesilätäkköön ja Anni oli tulossa viereiselle laitsaille tuomaan vettä poneille! Otettiin sit nopsaan suurin osa pois talikolla, vaikka eihän sillä melkeen mitään saanukkaan, siihen kyllä jäi sellanen iso läntti... :D Mutta sitten Tellu tuli ja juteltiin siinä, ja mentiin sen jälkeen laittamaan heppoja kuntoon tunnille. Hypittiin siis sillon. menin tietenki Pumballa, ja se oli ihana niinku tavallisestiki. Reeta meni Glorialla, Ella Gimlillä ilman satulaa ja Tellu Inkkarilla ilman satulaa. ;D Alussa tehtiin ravi-käynti-pysähyssiirtymisiä, et jokasessa askellajissa sai pysyä vain tasan 5 askelta. Sitte otettiin käynti-laukkaa ja näin ja lopussa vielä pysähdys-laukka-pysähdystä. Se oli kivaa, ja Pumba oli aika reipas! =) Sitte alettiin ottamaan estettä, mentiin eka vain n. 40cm ristikkoa, sen jälkeen sama ristikko ja n. 50cm pysty sarjana. Kun kaikki olivat menneet hyväksytysti, ei enää Ella saanut tulla, koska oli ilman satulaa ja turvaliiviä, joten me muut tultiin. Pystyä korotettiin noin 70cm. Se oli ihanaa hypätä sitä!! <3 Ja mikä parempaa: Saatin hypätä myös 80cm pysty tämän jälkeen!!!!!!!!!!!!!! :DD <33 :P Se oli ihan mahtavaa, ja Pumba hyppäsi kuin unelma (no, niinkuin aina). Se olikin este-ennätykseni, olen ennen hypännyt vain n. 70cm! =) Ella sai sitten mennä vielä lopuksi innaria, sellaisia n. 40cm ristikoita ja Gimli oli tosi reipas ja kuuliainen. :) Loppuravit saatiin mennä itsenäisesti, kun Anni oli muualla. Ravattiin ehkä vähän enemmän kuin olisi tarvinnut... :P Niin, ja menin loppuravit/käynnit ilman satulaa. <3 Pumba pyöristi hiukan kaulaansa! :) Ja maneesissa oli ollut aivan kamalan kuuma, Ella ja Tellu oli ridannu T-paidalla ja mä pitkähiasella. Että huhhuh!! Oli siellä varmaan ollu ainaki 20 astetta... :D Tunnin jälkeen harjasin Pumbaa satulan hohalta, letitin hännän kauniisti (joo, tosi!), otin suojat pois (niit käytetään vaan esteillä) ja laitoin lopuks satulan, koska heppani jatkoi seuraavalle tunnille. Oli kyllä kivaa siellä Lantelassa!! ;D
No, sitte jouduttiin melkeen heti pian lähteen kotiin ja pois Lantelasta. Pian taas uudestaan!! :)

Tässä vielä kuvia, mitä viiknoloppuna sain näpsästyy, en saanu miltään tunnilta, ku ei ollu kuvaajii lähimaillakaan, mutta niitten jälkeen ja sitä ennen sain tosiaan muutaman... Tässä sit joitain:

                                                                         Gloria
             Yrittäkää kestää näitä kuvia väärin päin!! :) Siinä kuitenkin Pumban häntäletti, minkä tein.



                                                                        Gimli
                                                                        Kuvia laitsalta
                                                                       Dirka <3

                                                 Näkyyköhän toi video taaskaan??
                                                               Ennen tuntia <3

                                  Ja vielä Vo P eli Vuokko Poika, koska todettiin että se onkin poikakissa. :P

-Unna <3

7 kommenttia:

  1. Sun blogis on sairaan ihana!

    T: eräs katariina... :D

    VastaaPoista
  2. Ja eiks Ella tuu kisoihin Gimlillä?! Mitä luokkaa menee? Varmaan vaikeamman ku mä, koska meen perusmerkin?!

    VastaaPoista
  3. Kiitti Kata!! :D Ei tullakkaan sitte kisoihin, ku on muita suunnitelmia (harmi vaan), mutta Ella olis kyllä tullu Gimlillä siihen tutustumisluokan kouluohjelmaan!! :) Eli helppo C:hen. Siis toinen luokka! Reeta olis menny siihen Glorialla ja mä olisin menny siihen ja helppoon B:hen Pumballa. <3

    VastaaPoista
  4. Heh. Löysin tänne sattumalta, kun googletin Lantelan. Olen siellä kerran käynyt ja menin Pumballa. Ihana hevonen ja hauska oli lukea sun juttuja. Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
  5. Voi että, thanks ihan sairaasti!! :D

    VastaaPoista
  6. mahtava blogi :) Voisitko viedä pienet tervehdykset tallin poneille ja heposille :D Ite asun Oulussa niin en ole nähnyt tallin ihanuuksia pitkään aikaan :( itse olen mennyt Gilmillä,Aarialla ja Dirkalla :)
    Onko tallille tullut uusia/lähtenyth epoja tai poneja? Osallistun myös kesä leirille Lantelaan<3

    -Matilda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Matilda! Voin viedä ensiviikolla kun mennään Lantelaan (: Juu se on harmi jos asuu kaukana.. Jos viime kesästä mietit uusien ponien saapumista niin on kyllä tämä Kaapo-niminen new forest-arabiristeytys vähän aikaa sitten saapunut. Poika on vasta 5v, käy satunnaisesti tunneilla vähän kokeneemmilla ratsastajilla kun oppii kuitenkin vielä koko ajan uusia asioita. Jos muistat kesältä (ainakin puoli kesää kerkesi muistaakseni olla) Pusteli-nimistä suomenheppaa, se jouduttiin lopettaa jalkavaivan takia. Muuten ei ole oikeastaan mitään suurempia muutoksia tallilla tapahtunutkaan :) Mille leirille osallistut?

      Poista