lauantai 12. toukokuuta 2012

Auttelua ja ratsastusta

Eli oltiin nyt taas (5.5 -6.5) sitten Lantelassa auttelemassa Vuokkoa ja Annia, ja sunnuntaina ratsastettiinkin.

Lauantai
Tultiin tallille siinä iltapäivällä, ehkä joskus kolmen maissa. Mentiin sitten heti talliin, ja siivottiin karsinoita ja autettiin tallissa muutenki. Sitten otettiin Gloria maneesiin, koska sillä on jalka kipeänä, ja taluteltiin sitä hetki. Sen jälkeen äiti hieroi Glorian, ja mä ja Reeta siivottiin edelleen karsinoita. Sinne sitten jossain vaiheessa tuli myös joitain pikkutyttöjä, jotka lakasivat ja harjasivat poneja, ja kun me oltiin valmiita Glorian kanssa, niin ne menivät taluttamaan Gimliä ja Inkkaria myöskin maneesiin. En tiedä miksi, huvikseen?? :)
  Illalla syötiin, ja ainiin: Mentiin Vuokon ehotuksesta vielä vetämään poniagilityä Dirkalla ja Gimlillä!! :D Meillä oli ihan oikeat varusteet, vain suitset ponilta puuttu. Tehtiin esteitä ja labyrinttejä ja vaikka mitä. Mä talutin Dirkaa ja Ella Gimliä. Oli toosi kivaa!! ;D Tehdään video Youtubeen, mun kanavalle, ja sehän oli sitten TheUnna98 jos joku ei tienny. :) Laitan tähän kuitenki muutaman kuvan:



  Myöhemmin mentiin leiritiloihin ja ruettiin aika aikasin nukkumaan, ja mulla oli niin hyvä kirja etten malttanu olla lukematta sitä vielä illalla. Pelattiin myös korttia. =)

Sunnuntai
Herättiin aika aikasin, joskus 7 maissa ja sitten syötiin aamupala ja mentiin talliin tekeen aamutalli. Kun oltiin tehty se melkein valmiiks, niin äiti tuli ja hän rupes sitten valmistautumaan vaellukselle. Äiti meni Inkkarilla. Joku (kai Reeta) autto äitiä, ja ne lähti aika nopeesti. Sen jälkeen, ku ne oli lähteny, mentiin sisälle syömään ja sitten mentiin Vuokon mukaan viemään ruokatarvikkeita metsästysmajalle, jossa niitten oli tarkotus syödä ruoka ja sitten kääntyä takasin. Paistettiin makkaraa ja sen semmosta, ja ku muut sitten lähti Vuokon kanssa takaisin päin, me mentiin Annin kanssa autolla takaisin ja sen jälkeen ruettiin laittamaan heppoja kuntoon tunnille.
   Menin siis Pumballa, Reeta Toskalla ja Ella Aukulla. Mä ja Ella mentiin ilman satulaa. <3 Oli toosi kivaa, meillä meni aika kauan siinä, et harjoteltiin etuosakäännöksii, ja tehtiin sitä ekan kerran Lantelassa!! :) Se oli ihan kivaa, paitsi et Pumba ei oikein tahtonu kääntyy, niinku se nyt ei koskaan tahdo tehään mitään koululiikkeitä. Niin tyypillistä, vain esteet on jees!! XD No jjaa, kyllä se sitte lopulta onnistu, ja sen jälkeen otettiin vähän laukkoja voltilta ja silleen. Siinä Pumbaki heräs. Se oikeestaan niissä etuosakäännöksissä on vaikeeta, ku niissä saa päästää hevosta kääntymään vain akselinsa ympäri, elikkä että se kiepauttaa takajalat ympäri ja silloin etujalat vain seisovat paikallaan, vaan että siinä pitäis kokoajan myöskin etujalkojen polkea pientä ympyrää!! Eli esim. Toska halusi kokoajan vain kääntyä akselinsa ypäri. Ja niistä tulee helposti myös voltteja, jos ei ola seinää apuna vieressä, niinkuin meille oli!! :D
   No, sen jälkeen annoin Pumban toiselle, ne lahti alottelijamaastoon, eli että Vuokko ja Anni talutteli kumpiki poneja, ja sitte käytiin tallissa pikasesti ja sen jälkeen oliki aika jo lähtee kotiin. :( Tässä vähän Reetan ottamii kuvii sieltä, ku en ite oikeen jaksanu ottaa!! =)



                                                                  Terkkuja Glorialta!! :))
                                                                        Äiti hieroo...
                                                                 Sitte laitsalta!


Niin, eli siis en saanu yhtään Pumbasta (tai Reeta ei saanu), mut ei se haittaa... Ihana se silti oli, voin kertoa!! :D No joo, mut siinä tää taitaaki olla tältä kerralta, moidoo ja sitte varmaanki ens viikkoon! :)
-Unna <3

P.S. Sorry, ku joudutte oottaan näin kauan näitä, mut en yleensä ainakaa jaksa kirjottaa koko viikonloppuu niinku samana päivänä , ja joskus on vaan kerta kaikkiaan liikaa tekemistä muutenki... Eli ei vaan sit heti tuu kaikki postatukset! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti