keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Hälinäviikonloppu :)

Pakko heti ensimmäiseksi sanoa kaksi asiaa. Sori, kun nää postaukset tulee aina myöhäässä, en vaan jaksa kirjottaa niitä tosi nopeesti, haluan vähän panostaakin postailemiseen. Toiseksi sanon, että oli paras viikonloppu varmaan ikinä! Jäi hyvä fiilis, porukka oli parasta ja kaikki muukin. ♥ Myös monta ei-niin-hyvää asiaa tapahtui, niitä en kuitenkaan ala kertoilemaan julkisesti blogissa. Yksi huono juttu oli, että kamerani (rakas kamerani!) meni rikki enkä tiedä miten ja milloin. Ida kuvasi sillä kisaradan, ja Reeta katsoi omaa rataansa, ja sen jälkeen tungin sen taskuuni, ja illalla ripustaessani takin naulakkoon unohdin kameran samaiseen takintaskuun kun menin nukkumaan. Aamulla kamera ei mennyt päälle, vaikka monta kertaa yritin, ja huomasin "objektiivin" (mun kamerassa ei ole objektiivia, mutta tiedätte sen osan ja tulee ulos kamerasta kun sen laittaa päälle) oli vääntynyt eli rikki. No, nyt mulla on ainakin tarvetta uuteen, kun äiti on ollut aina silleen "Mutta sullahan on toi vanha, mihin sä uutta tarvit?" ;) Täytyy varmaan oottaa synttäreille, ehkä sen sillon saan ilman että täytyy maksaa ite.. (: Tällanen kamera se olis, punaisena mieluusti ♥

Perjantai-ilta menikin jutusteluun ja hörsköttämiseen, kun nähtiin kaverit joita ei olla nähty vähään aikaan. Syötiin iltapala ja alettiin sitten nukkumaan, vaikkei siitä kyllä mitään ainakaan alussa tullut, piti vaihella kuulumisia ja katella toisten kuvia jne. :)  Itse en saanut millään unta, oli kuuma ja huono tyyny & patja yms.. ;) Nukahdin kuitenkin joskus kahden maissa, ja sain nukuttua koko yönä yhteensä 4,5h. HYVÄ MINÄ! :D

Lauantaiaamulla noustiin siinä seitsemän maissa ja puimme päälle sekä söimme aamupalan. Menimme talliin aika pian ja siivosimme karsinat h i t a a s t i. Meillä oli käytössä vain yksi talikko, joten ei se ihmekään kyllä ollut. Pumba oli jäänyt talliin ja kutoi kauniisti boksissaan, joten siirsin sen vähän rauhallisempaan paikkaan muitten hevosten viereen ja toin heiniä eteen. Minulla on hankinnassa myös sellainen nuolunamu, jonka voi ripustaa karsinaan ja jossa olisi Pumballe vähän tekemistä. Hööksillä olisi ainakin hyvä, se vaan maksaa aika paljon. Pääasia ettei Pumba ole stressaantunut! Olenkin pyytänyt myös muita esim. tunnin jälkeen viemään Pumban johonkin toiseen karsinaan (jos mahdollista) kuin omaansa.



Pikkulapset tulivat kuitenkin jo reilusti ennen kymmentä, ja tehtiin niille ensin temppurata maneesiin. Kun he sen olivat juosseet, menimme talliin harjaamaan hevosia ja puhdistamaan kavioita. Harjaustuokion jälkeen talutimme hevosia maneesissa monen monta kierrosta, ja yllätyin kun suurin osa lapsista osasi jo keventää! Opetimme myös muita ratsastuksen perusteita, kuten kääntämistä, ohjien pitoa & käsien asentoa, jalan asentoa & liikkeellelähtöä sekä pysähdystä jne... Oppivat nopeasti!

Menimme sisälle, kun kaikki olivat saaneet ratsastettua & hoidettua ponit, ja lapset menivät heti syömään. me saatiin ruoka leiritiloihin sillä välin kun lapset tekivät keppihevosia, ja sainhan loppua kohti tehdä itsekin pari korvaa :D Keppareista tuli tosi nättejä, ja Lantelassa olisi tarkoituksena pitää keväämmällä keppihevoskisat niin lapsille kuin avustajillekin. ;)


Jaanan valmennukset alkoivat pian lasten lähdettyä, ja menin harjaamaan Pumbaa jo valmiiksi kisoja varten. Harjasin kunnolla kaikki paikat ja selvitin hännän & harjan, ja putsasin kaviot. Kävin välissä sisällä lämmittelemässä ja menin taas talliin vaatteitten vaihdon jälkeen. Pumbaa laitettiinkin jo valmiiksi, ja pian saimme mennä maneesiin verkkaamaan. Menin itse ensin, ja verkkasin Pumbaa sekä käynnissä että ravissa. Yritin löytää tuntuman ja hyvän tunteen, ja ehkä se siellä olikin. Tein paljon ympyröitä ja siirtymisiä, ja muutenkin samoja juttuja kuin radassa oli. Laukata emme saaneet, mutta olin ihan tyytyväinen ilmankin.

Ensimmäisen luokan jälkeen tulivat toisen luokan hevoset vielä vähän verkkaamaan, ja Pumban toinen ratsastaja meni Pumballa. Hyppäsin selkään heti verkan perään, koska olin ensimmäinen luokassa ratsastava.
Pumba tuntui alusta asti yhteistyönhaluiselta ja virkeältä, ja sama tuntuma pysyi loppuun saakka. Pumba laukkasi ihanasti ja lennokkaasti, ja mielestäni tahti pysyi ihan hyvänä kokoajan eikä tievirheitä tullut yhtään, pyrin ratsastamaan mahdollisimman tarkat tiet. Olin tosi tyytyväinen Pumbaan radan jälkeen.

Tulin toiseksi kisoissa, ja olin silti ikäänkuin tyytymätön. Miksi, sitä saatte itse miettiä. Pisteet 112,5, prosentteja ei oltu laskettu mutta laskimme myöhemmin ne äidin kanssa, 62,5 % Jep, tyytyväinen rataan & suoritukseen, tyytymätön tuomarin kommentteihin. Vaikka olisihan se pitänyt jo arvata...



Jäin talliin vielä muiden mentyä sisälle ja juotin kaikki hevoset sekä juttelin vähän Pumballe. Minulla on tapana puhua sille aivan kuin ihmiselle. :) Menin sisälle pian ja saimme iltapalaa ja juttelimme, jonka jälkeen veimme hevosille iltaheinät vanhaan talliin Katan, Idan ja Veeran kanssa. Sieltä tullessamme sain jotenkin talvitunnelman ja lähdimme juoksemaan tietä eteenpäin, poispäin tallista. Juttelimme yms, kun yhtäkkiä näin jonkun pienen mustan tulevan kaukana kohti. Pelästyimme ihan sairaasti ja juoksimme kirkuen karkuun. ;) Se lähestyi kauhean nopeasti, vaikka juoksimme minkä jaloistamme pääsimme. No, aamulla selvisi että tyyppi olikin ollut joku pienikokoinen nainen mustassa lenkkeilyasussa. :D Meille jäi illalla kuitenkin vielä pelottava fiilis, joten teimme kauhuleffaa, joka ei välttämättä päädy koskaan julkiseksi, mutta oli ainakin hauskaa sen tekemisessä. (:

Sunnuntaina herättiin taas vähän 7 jälkeen ja suunnattiin heti talliin siivoamaan ja puhdistamaan paikkoja. Uudessa tallissa meni yllättävän kauan, ja joskus 8.30 (?) mentiin vielä Reetan ja Idan kanssa siivoamaan vanha talli. Heti perään kaiken siivoamisen jälkeen menimme katsomaan juuri alkanutta Jaanan valmennusta, ja katsoimmekin sitä jonnekin 10.30 , jolloin ei enää jaksettu ja mentiin syömään.

Menimme uudestaan katsomaan valkkoja, eikä paljoa keretty katsomaan ennenkuin äiti tuli hakemaan. Pakattiin loppuun ja sitten lähdettiin kotiin.

Kuvia ei ole kuin muiden kameroissa, ja valokuvasin nyt esim. Lantelan ratsastustalli-erikoispostaukseen kuvia Katan kameralla, omani kun meni rikki. Teen muitakin erikoisostauksia luultavasti jossain vaiheessa, katsotaan nyt miten sen kameran laita tulee olemaan. (: Pahoittelen siis tätä uusien kuvien loppumista hetkeksi!!

Pari vuotta sitten syksyllä, näkee jo että Pumballa vähän talvikarvaa :)

4 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Kirjotat niin hyvin ja selvästi ! :D Jaja tuo musta tyyppi oli kyllä ihan paras ! : DDD

    T: IIIDA <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon yrittäny myös parannella blogia muillakin lailla, kiva kun tykkäsit :D

      Poista
  2. Toosi kiva postaus (: Sulla on muutenkin kiva blogi. Liityin lukiaks.
    http://i-blogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Sullakin on mukava blogi. :')

      Poista