maanantai 28. tammikuuta 2013

Kouluvalmennus

Jälleen kerran osallistuttiin sitten valmennukseen, kun sellaisen Leena piti ja oli edellisellä kerralla vielä painottanut, että taso kovenee joten miltään valmennukselta ei saisi jäädä pois. (Haha, varmaan joku mainoskikka... ;) )

Laitoin kuitenkin Pumban valmiiks ja kerkesin katsoa vähän edellistäkin valmennusta, tehtiin loppujen lopuks aika paljon samoja juttuja kuin hekin. Alkukäynneissä edelliset kävelivät vielä samaan aikaan, ja Pumban mielestä pääty oli kauhean pelottava, kun muutkin vain pyörivät tallin päädyssä. Kun "ylimääräiset" lähtivät, meni Pumbakin ensin varman Glorian perässä päätyyn, ja jo muutaman kierroksen jälkeen ihan itse. Loppuvalmennus meni hyvin eikä kukaan säikkynyt/pelännyt päätyä. Edistystä! (:

Menimme valmennuksessa aluksi voltteja pitkien sivujen alkuihin, ja kun normaalit voltit sujuivat hyvin, väistätimme takajalkoja ulospäin. Pumba väistätti yllättävän hyvin, varsinkin kun muistutin takajalkoja vähän siirtymään raipalla. ;) Teimme samoja juttuja myös ravissa, ja sitten siirryimme pääty-ympyrälle, jolla ensin käynnissä väistätimme takajalkoja ulospäin ja myöhemmin teimme samaa ravissa + nostimme laukan avoimen sivun (ja väistätyksen) jälkeen. Jossain vaiheessa emme kumpikaan Pumban kanssa jaksaneet keskittyä, ja meni ihan huonosti, mutta kun otin itseäni niskasta kiinni niin tuli todella hyviä laukannostoja ja siirtymisiä. Pumba myös antoi vähän niskastaan periksi, niinkuin yleensä valmennuksissa. ♥ Lopuksi ravasimme puolipitkällä ohjalla loppuverkat & kävelimme sitten loppukäynnit.

Edellisten kisojen ruusuke ♥

Heinäää..
Riisuin varusteet tallissa ja juotin sitten kaikki hevoset Rumban. Juttelimme kans ensi viikonlopusta, ja oltais menossa perjantai-sunnuntai auttelemaan, kun on taas tulossa pienten lasten päivä ja sinne tarttetaan avustajia. Lauantai-iltana on myös koulukisat, joihin osallistutaan, C-merkin kouluohjelma on ratana. Aika helppo rata, ollaankin kisattu se ainakin pari kertaa (ja olen merkin suorittanutkin viime kesänä). Hyvää harjoitusta on tuo radan ratsastus kuitenkin, ja hyvä saada palautetta välillä sellaiselta ihmiseltä, joka ei ole hetkeen nähnyt ratsastustani, Nikulaisen Jaana on nimittäin tuomarina. Eli perjantaille olisi tarkoitus ottaa tunti, jolla mahdollisesti saataisiin harjoitella radan ratsastamista, ennen sitä täytyy vain tyytyä paperilta lukemiseen. Sunnuntaille jäätiin vain sen takia, että on kivaa auttaa aamulla tallitöissä :D Ja myös siksi, etten tiedä koska seuraavan kerran päästään pidemmäksi aikaa talleilemaan. Ajateltiin myös putsata kaikkien hevosten varusteet, jos sille vain jää aikaa, koska ainakin Pumban varusteita ei olla putsattu sitten syysleirin (ainakaan en itse ole sitä tehnyt). 

Parhaat tallikaverini! (Hehe, MYÖS siskot..) ;)
Toivottavasti nämä ratsastuskuvattomat postaukset eivät ole aivan liian tylsiä, yritän saada niitäkin kuvattua kun vain on mahdollisuutta!

Kiitos kaikille, jotka ovat äänestäneet erikoispostauksia, saatan toteuttaa muutamankin niistä, katsotaan nyt mitä saan kuvattua. Yritän ainakin toteuttaa tuon, mikä on saanut viisi ääntä, eli Lantelan ratsastustalli-postauksen. :) Tuossa alla tulokset vielä (huonosti) kopioituna:

Varustepostauksen Pumban varusteista
  3 (30%)
 
Varustepostauksen omista varusteistani
  1 (10%)
 
Lantelan ratsastustalli-postauksen
  5 (50%)
 
Päivä/viikonloppu tallilla-postauksen
  0 (0%)
Kysymyspostauksen
  1 (10%)
 
Mielipidepostauksen
  0 (0%)
Jokin muu, mikä? (kerro kommentilla johonkin postaukseen)
  0 (0%)

Ääniä tähän mennessä: 10
Kysely päättynyt 


Kirjekaverini SULOINEN Sepi-poni ♥♥

4 kommenttia: