perjantai 16. elokuuta 2013

Irtotunnilla pitkästä aikaa!

Nyt kesällähän ei ole voinut käydä ollenkaan tunneilla Lantelassa, joten oli tosi kivaa päästä pitkästä aikaa ihan vaan tunnille. Oltiin siis eilen irtotunnilla, oli aika sateista ja kenttä oli tositosi liukas, joten mentiin maneesissa. Mun oli ensin tarkotus mennä Glorialla, sillähän en oo koskaan aikasemmin menny, mutta loppujen lopuksi meninkin onneksi Pumballa. (en jaksa selittää syitä!) (:

Alotettiin käynnissä, mentiin kahdelle pääty-ympyrälle et maneesiin vähän paremmin mahtuis, meitä oli siis tunnilla 5. Tehtiin aina avoimelle sivulle väistöä, väistettiin siis ponien takaosaa ulospäin kun etuosa pysyi ympyrän normaalilla kaarella. Eka en oikein tajunnut tehtävää, ja lähdin väistättämään koko hevosta ulospäin, mutta kun Anni siitä huomautti tajusin minäkin sen ja sit sujui jo hyvin. :)

Otettiin ravissa samoin, nyt ei vain tarvinnut väistättää ihan niin paljoa. Kulmiin oli kuitenkin tarkoitus mennä tosi tarkasti, enemmänkin niin että hevosen ulkojalat käyvät hyvin kulmassa kuin toisinpäin. Pumba oli kiva ja väistätti kans hyvin.
Toisessa suunnassa alotettiin taas käynnissä, tähän suuntaan myös Pumba oli parempi ja väistöistäkin tuli terävämpiä. Ravissa sama juttu. Siirryimme ravissakin ratsastamaan kaikki koko maneesia. Toiseen päätyyn tehtiin pääty-ympyrä jolla tehtiin väistöä samalla lailla kuin alussakin, ja toiseen pieni (10m) voltti harjoitusravissa. Pumbasta tuli tosi kiva ja rento, kun jatkettiin vielä laukannostoilla toisesta päädystä. Tulimme siis ravissa päätyyn, parin askeleen käyntiinsiirtyminen ja siitä suoraan laukannosto. Pumba oli kiva ja teki siirtymiset tarkasti, vaikkei laukassa mennytkään kovin rennon oloisesti. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, Pumba oli tosi kiva ja yhteistyönhaluinenkin jopa, mitä se ei paljoa kesällä ole ollut! (;




Wihii, laukkaa! xd

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti