lauantai 10. elokuuta 2013

♥ Lantelan yleisleiri 2013 ♥

Oltiin nyt vain kolme päivää Lantelassa yleisleirillä, kun saatiin ne ilmaiseksi siitä että oltiin oltu auttamassa pienten lasten leirillä. Tällä leirillä olikin juuri sopivasti osallistujia, että mahduttiin mukaan: meidän lisäksi vain kaksi (ekana yönä kyllä kolme) muuta nukkumassa ja kaksi päiväleiriläistä.

Tiistaina ei oikeastaan tapahtunut mitään erikoista, ratsastettiin Reetan kanssa Pumba & Gloria kyllä laitsalle mutta siinä se taisi ollakin. (:

Keskiviikkona herättiin ja syötiin ekaks aamupala, sitten mentiin hakemaan heppoja laitumelta (ratsastettiin ne sieltä). Mulla ja Reetalla oli kahestaan toinen tunti, kun Ella oli vielä kotona kaverilla. Mä menin Aurielilla ja Reeta Toskalla, meillä oli siis ihan perus koulutunti. Aukku oli tunnilla aika väsyny ja jopa laiska, se ei oikein millään liikkunu eteen ja oli myös aika raskas käsille just siitä syystä. Tehtiin loivia kiemuroita ja vähän takaosakäännöksiä ja pohkeenväistöjä, näissä kaikissa Auriel oli kyllä yllättävän hyvä, varsinki just takaosakäännöksissä. Laukka ei aluks meinannu millään nousta, mutta kun laukkasin reippaasti kerran kentän ympäri, nousi se sieltä ihan hyvin kaikki muut kerrat. :)

Kuvia tunnista ei ole, tämä ennen tuntia otettu ja joo, huonolaatuinen..
Toisella tunnilla lähdettiin maastoon, ja pitkästä aikaa kaikki meni ilman satulaa! Mä menin Aarialla, Reeta Dirkalla ja Ella Gimlillä. Oltiin siis kolmestaan + Anni, joka oli Cittiksellä ilman satulaa. Aarian kyydissähän nyt pysyy ihan miten vaan, vaikka kädet ylhäällä väärinpäin, sen selkä on niin leveä ja helppo istua. :D Mentiin mynkelinmetsään päin, siellä lähdettiin yhtä vanhaa metsätietä köpöttelemään mutta Anni näki siellä käärmeen, joten käännyttiin takasin ja mentiin yks peltopätkä laukkaamaan. Harmi kun Aaria hengitti taas tosi raskaasti ihan pysähdyksissäkin, se pihis ja yski kans aika paljon. Sille on nyt onneks hankittu jotain "lääkettä" tai jotain siihen.. :)

Tämäkin tunnin jälkeen kuvattu :)
Illalla käytiin kaupassa eikä oikein tehty varmaan muuta. (;

Torstaina oli tarkotus eka kaikkien lähteä vaeltamaan eka metästysmajalle ja sit sieltä vanhaan Lantelaan, mutta kun jo oltiin laittamassa heppoja kuntoon, niin kysyi Anni jos haluttais Reeta, Ella ja minä jäädä kentälle kouluilemaan itsenäisesti. Sehän sopi, joten laitettiin meijän heposet valmiiksi ja mentiin kentälle. Mulla oli siis Pumba, Reetalla Gloria ja Ellalla Gimli (ilman satulaa). Mä tein aika samanlaisia juttuja kuin edellispäivän koulutunnilla, eli kiemuroita ja vähän pohkeenväistöä, sekä viime Leenan valmennuksesta "inspiroituneena" mentiin Reetan kans aika pitkään keskiympyrällä, jolla Pumba olikin tosi miellyttävä ratsastaa. Kenttä oli myös aika liukas, joten ei viitsitty kauheasti ottaa laukkoja, mutta keskiympyrällä ne sai aika hyvin otettua kumpaankin suuntaan läpi. Pumba oli kiva varsinkin oikealle laukassa, vaikka ihan rento se ei kyllä vielä ollut. Ella myös tippui Gimliltä jossain vaiheessa.. :P Lopuksi otettiin vähän vastalaukkoja Reetan kanssa, sekä kokeiltiin laukanvaihtoja sileällä ja puomin yli. Gloria ei vaihtanut kummallakaan, Pumba ainoastaan puomilla. Eihän niitä siitä voi syyttää - niillä kun ei juurikaan olla koskaan vaihdeltukaan laukkoja! Pumbakin on vain heB asti koulutettu. (; Ja pahoittelen taas kuvien laatua, hevosen selästä kun on kaikki otettu...


Vruumm!
Loppukäynneillä käytiin vielä Reetan kanssa maastossa.

Melkein heti lähdettiin metsästysmajalle Vuokon kyydissä, kun muut olivat jo lähestymässä sitä ja meidän piti mennä tekemään tuli ja laittamaan ruoat esille. Pian ne jo ilmestyivätkin lammen toiselle puolelle, ja mentiin kuvaamaan niitä.


Kattokaa Cittistä!!

Savustettuja pullia, nam..eiku? xd
Vaeltajat lähtivät sitten jatkamaan matkaa, ja me mentiin käymään ensin nopeasti tallilla ja sitten lähdettiin heti vanhaa Lantelaa kohti. Siellä mentiin Vuokon mökille ja kokeilemaan vettä ja viskomaan sieltä kiviä pois kun se ranta on tosi kivinen. Kun vaeltajat pääsivät perille, vaihdettiin uikkarit ja mentiin uimaan ja sitten saunaan jne. :D

Illalla mulla, Reetalla ja Ellalla oli vielä estetunti. Tunnin teemana oli hyvät tiet esteille ja laukkojen vaihtuminen esteen päällä. Mentiin aluksi ihan pientä kahdeksikkoa, en osaa selittää joten piirsin hienon kuvan tehtävästä. :D Koittakaa saada selvää! Sitä tultiin siis aina yksi "kierros" kerrallaan, ehkä max 5 kertaa kumpaankin suuntaan ja se oli juuri näin: kentän toisella lyhyellä sivulla, siihen ei siis käytetty koko kenttää, vaan vain pieni osa siitä.

Pumba oli aika kiva, alussa laukat ei niin vaihtuneet mutta loppua kohti jo paremmin. Tämän jälkeen tultiin vielä aluksi samaa, mutta tehtävään lisättiin pysty keskellä kenttää - se piti hypätä vinottain. Tällekin Pumba meni hienosti. Tuota järjestystä vaihdeltiin vielä aika paljon, ja tultiin milloin mitäkin pieniä ratoja näiden kolmen esteen välillä. Yksi kielto tuli, kun auriko heijasti esteeseen juuri hassusti, mutta muuten oon tyytyväinen näihin hyppyihin kun omalla leirillä ei mennyt mitenkään mahtavasti hyppyjen suhteen. Roosa ja Hanna kuvasivat omilla kännyköillään, oon Kik messengeriin niitä kuvia saanu mutta en tiiä mistä ne löytäis jos haluis siirtää koneelle. Ehkä mä niitä vielä joskus saan!

Tääki ennen tuntia
Vietiin sit tunnin jälkeen hepat laitsalle ja otin sinne kameran mukaan.


Tulivat kaikki ihan hikisiks tunnilla :3

Hieno taidekuva (;
Perjantai olikin vika päivä. Aamulla meillä oli koulutunti, jonka menin Toskalla. Kenttä oli tositosi liukas, jotenAnni vähän rajas sitä puomeilla kaikilta muilta sivuilta paitsi yhdeltä pitkältä sivulta. Toskastakin huomas, että kenttä oli liukas, kun se meni siellä aika varovaisesti. Alussa verkattiin käynnissä ja tehtiin ympyröitä, sitten siirryttiin toiselle puolelle kenttää pääty-ympyrälle ja otettiin siinä ravia kun se ei ollut kovinkaan liukas. Asetettiin hevosia ulospäin, että saatiin niiden lavat auki tai jtn, en ihan tajunnu..? xd Toska oli kuitenki tosi hyvä, eipä siinä muuta sanottavaa olekaan. :D

Kun kaikilla meni hyvin, siirryttiin koko uralle (tai no, puomien sisäpuolella olevalle uralle) ja tultiin pohkeenväistöjä keskihalkaisijalta uraa kohti. Nyt piti asettaa jälleen hevosia ulospäin, mikä oli ainakin itselle vaikea hahmottaa, että mihin mennään. Toskakin oli vähän että mitä kettua? Kyllä sieltä hyviä pätkiäkin tuli, aika montakin, alun järkytyksen jälkeen kummankin osalta. ;) Toska rentoutu kans kivasti kaulastaan tässä tehtävässä. Lisäks pystyin istumaan ihan kunnolla sen harjotusravissa, joka on siis aikas isoa (: Kuvia on vaan alusta, missä Toska ei siis menny niin kivasti ku sit loppua kohden.




Toinen tunti oli maasto, menin Pumballa ja lähdettiin sinne hiekkateitä pitkin, kohti ammattikoulua ja siitä vielä vähän eteenpäin ja käytiin kääntymässä jonkun seurakuntarakennuksen pihassa (?). Reissu oli tosi kiva ja Pumba reippaalla tuulella. :)

En nyt sitte tiiä, että millon ollaan Lantelaan seuraavan kerran menossa, mutta meillä alkaa ainakin koulut ja harrastukset nyt ensi viikolla, joten voi olla ettei ihan kamalan usein sinne päästä. Seuraava valmennus ollaan kuitenkin varattu, se tosin on vasta 24.8, mutta mitä pienistä! (; Niin ja mitä mieltä olette uudesta ulkoasusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti