torstai 21. elokuuta 2014

Fatiman estevalmennus 17.8

Vihdoin estevalkkaakin Pumban kanssa! Ja ihan uusi valmentajakin, Fatima oli kyllä tosi mukava ja toivotaan että tulisi uudestaankin valmentamaan :)

Aloitettiin ihan perus verkalla, käynnissä Fatima kattoi meidän kevyet istunnat läpi. Sit ravia, josta tehtiin temponlisäyksiä ja isoja ympyröitä. Me saatiin neuvoksi taas se ohjastuntuman säilyttäminen, mä en tiedä mikä siinä on mut se vaan on se ongelma josta ei kyllä koskaan tulla pääseen eroon. Laukassa ratsastettiin vaan kenttää ympäri, taas lisää temponlisäyksiä ja ympyröitä, Pumba alussa yritti vähän hidastella mutta liikkui sitten yllättävän hyvin eteen.

Tultiin myös muutaman kerran puomeja, ensin ravissa kevyessä istunnassa ja sit laukassa kun sujui hyvin. Pumba oli ihan hyvä, ei erityisen hyvä muttei erityisen huonokaan.


Esteitä tultiin sit aluksi pieninä ristikkoina yksitellen, sit jatkettiin aina eteenpäin kunnes tultiin minirataa neljällä esteellä. Lopuksi Fatima korotti kymmenellä sentillä rataa ja tultiin vielä se, Pumba oli hyvän tuntunen nyt kaarteissakin mihin se yleensä hidastaa aika paljon ja jää paikoilleen. Haluttais semmonen hyvä ratatempo, ei kiihdytyksiä esteelle eikä himmailuja kaarteissa. Nyt tää oli jo hyvällä alulla, mun täytyy vaan uskaltaa ratsastaa ja keskittyä siihen mitä teen :)

Ihan pieniä esteitä hypättiin siis tällä kertaa, keskityttiin siihen tiehen sekä ennen estettä että esteen jälkeen. Mua vähän jännittää kun kohta alkaa taas Pumban kiima-aika, se on syksyisin ja keväisin erityisen voimakas, silloin ei oikein mikään suju. Jos nyt vielä ens viikon Leenan valmennus selvittäis.. (;




Niin ja Pumballa oli vähän palanut turpa, jos ihmettelette tuota pinkkiä väriä (:

2 kommenttia:

  1. meettekö lantelaan seuraavaksi vasta leenan valkkaan?(::

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mennään, ja no vasta kun valkka on jo ylihuomenna :)

      Poista