sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Epäonnistunut tunti & kisajännitystä

No, otsikko taitaakin jälleen kerran kertoa lähes kaiken. Mut ei kumminkaan ihan kaikkea, esim. ei sitä, miksi tunti oli niin epäonnistunut. No minäpä kerron:

Alussa Pumba oli ihan okei, ei mitenkään erikoinen. Ravattiin käyntien jälkeen, ja ihan kuin Pumba olisi hiukan ontunut. En kuitenkaan sanonut mitään Annille, ku ajattelin että se olisi ollut turhaa (ontuminen oli niin pientä), ja Annikin olisi siitä luultavasti sanonut mulle. Eli ontumista hädin tuskin tunsi. Laukassa tultiin yhtä puomia pitkän sivun keskellä, eikä Pumba yhtään syttynyt. Laukannostot oli hitaita, mikään ei oikein toiminu. :( Puomi meni kuitenki muutaman kerran ihan hyvin. Niin, ja Pumba myös liukasteli vähän uudella pohjalla, sekin saattoi olla osasyyllinen.
  Pian alettiin tulla esteitä, tultiin heti kahden esteen yhdistelmää. (Laitan alas ratapiirroksen koko radasta.) Mentiin siis esteet 1 ja 2. Pumba kielteli monta kertaa, kunnes Anni laski estettä pieneksi ristikoksi. Sitten tamma kyllä hyppäsi ihan perushyvin. Toinenkin este ylitettiin, ristikkona. Kuitenki vauhti oli hidas ja laukka ei pyörinyt YHTÄÄN.
  Seuraavaksi tultiin esteitä 3 ja 4, ja ne Pumba hyppäsi myös hyvin, kun ne oltiin laskettu hiukan matalammiksi. Laukka ei kumminkaan edelleenkään pyöriny eikä liikkunu eteenpäin, vaikka miten laukkasin kevyessä istunnassa.
  Käveltiin kans pitkillä ohjilla jossain välissä. Sitten tultiin sitä rataa. Mä en kuitenkaan koskaan päässy sitä menemään, ku jo ekalla esteellä (joka oli miniristikko) Pumba juoksi ohi. Muutenki kaikki laukannostot oli surkeita ja jäi pitkiks. Anni sitte katto, et ei Pumba kyllä yleensä juokse ohi, ees noin pientä estettä. Ei tyyliin koskaan. Mä olin samaa mieltä. Ravasin muutaman ympyrän, ja ihan selvästi Pumba oli jostain kipee. En sitte enää hypätty. :( Se oli tietty Pumballe hyvä juttu, mut ite olisin kisoihin halunnu treenata. Eli se vähän harmitti. Mentiin lopuks vaan loppukäynnit.

Mietittiin Annin kanssa, et Pumba olis ensinnäki väsynyt, koska se ei ollu halukas tekeen mitään. Toiseks sillä oli varmaan paikat kipeenä (tai kavio), koska se oli ollu edellisenä päivänä neljän tunnin vaelluksella, ja siltä lähti siellä kenkä, joten se joutu mennä sillä paljaalla kaviolla yli puolet matkasta. :( Myöski maneesin uudessa pohjassa oli vähän kiviä, joten niihinki se siinä alussa saatto kolhasta jalkansa. En tiiä.

Toivottavasti kisoissa tulee menemään paremmin, tai tamma ylipäänsä reipastuu. Ajattelin, et jos se tuntuu 55cm-luokassa väsyneeltä ja ei-yhteistyönhaluiselta, niin en osallistu ollenkaan 70cm. Se olis ihan reilua tuntihevosen hommia tekevälle hevoselle. Mutta Anni sano, että ne ei nyt enää hyppää ennen kisoja, ja aikoo ruokkia sitä vähän runsaammin, että se vähänh reipastuisi. Saa nähdä, mitä tuo auttaa... :S

No joo, tamma oli kuitenkin ihan pirteän oloinen karsinassa, kun otin satulan pois ja harjailin + annoin heiniä. Toivoa on ens viikolle... ;)

ilme... xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti