sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Leenan valmennus ;D ♥

Eli tuossa kello 17 aikaan alkoi meidän valkka. Se oli siis kouluvalmennus. :) Meitä oli meidän ryhmässä neljä, eli minä ja Pumba, Reeta ja Gloria, Ella ja Gimli sekä joku omalla hevosellaan. Oikein sopivan kokoinen ryhmä! =)

Alotettiin alkukäynneillä, ja käveltiin aika kauan, koska Leenalla vähän kesti. Kun Leena oli tullut, tehtiin siinä ensin jtn ajattelujuttuja, jonka jälkeen otettiin hevoset volteille (kaikkille siis omat voltit). Piti johdattaa hevosta sisäohjalla, ja hetken päästä, kun se toimi, alettiin tukemaan sitä ulko-ohjalle enemmän. Se toimi ihan hyvin, Pumbahan ei alussa ollut niin herkillä tai kuunnellut yms vastaavaa. :) Otettiin kans sellasia puoliaskelia niinsanotusti, elikkä hidastettiin hevosen askelia hetkeksi, jonka jälkeen taas reippaampaa käyntiä.
  Vaihdettiin myös suuntaa, ja tehtiin samankaltaista tähänkin suuntaan, mutta otettiin niiden puoliaskeleiden jälkeen ponnistus raviin. Pumba ei ehkä niin "ponnistanut" raviin suoraan niistä askelista, mutta lähtipä ainakin. Tamma alkoi myös olla tosi hyvän tuntunen ja pehmee. ♥ Taipu kans hyvin siinä, ja heräs ikäänku vähän.
  Seuraavaks otettiin tähän laukkakin mukaan, eli niitten puoliaskeleiden (ravista) jälkeen ponnistus olikin laukkaan, ja siinä Pumba alkoi venyä ja ikään kuin mennä muotoon ja kuuntelemaan oikeasti mitä ratsastaja sanoi. ;) Mentiin siinä niitä nostoja, ja Pumba oikeesti oli varmaan paremman tuntunen ku on ollu viimeks pitkiin aikoihin! Se tyyliin asettu kaula KUNNOLLA kaarelle joka kerralla laukkojen jälkeen, ja myös laukoissa. Siirryttiin aina välillä koko uralle, jolloin tuntuma ehkä hiukan katosi, mutta kun tultiin takaisin volteille niin kyllä jo löytyi. =)
  Ensin laukattiin tosiaan oikeaan suuntaan, sen jälkeen taas vasemmalle, samoilla volteilla. Leena sanoikin, että oli kyllä meille helpompaa laukata oikeaan kuin vasempaan kierrokseen. En sitten tiedä mistä tuo johtui, kun olen kuitenkin itse vasenkätinen, ehkä Pumba on oikeajalkainen tai miten se nyt sanotaan... ;)) Mutta olin kuitenkin toooosi tyytyväinen Pumbaan, kun jaksoi sillä lailla keskittyä ja vähän niinkuin pysähtyä kuuntelemaan. ♥
   Lopuksi otettiin vielä koko uralla eräällä pitkällä sivulla ensin niitä puoliaskeleita, sen jälkeen keskiravia ja vielä pitkän sivun lopussa puoliaskeleita. Pumba oli vähän reipas, kun tultiin pitkän sivun alkuun, sen takia en saanut sitä oikein kunnolla ensin niille puoliaskelille, joten keskiravistakaan ei tullut oikein mitään. Se meillä kans on, että mulla on väkisinkin aina vähän huono tuntuma Pumban suuhun, jolloin se ei voi tukeutuu mihinkään ja ei voi siks lähtee ollenkaan lujempaa. Pumba vaan on oikeesti ihan älyhankala saada silleen tuntumalle (paitsi sillon volteilla, mut tää olikin eri asia), ja jos lyhentää ohjaa saadakseen sitä tuntumaan niin Pumba vaan lyhenee. :/ Et ei siinä silleen on oikein mitään tehtävissä, jos haluu et poni pysyis ees vähän pyöreenä. Mutta viimmesellä kerralla Pumba siinä vähän hidastiki, jonka jälkeen tuli kaunis keskiravinpoikanen, ja Leenaki saatto olla siihen tyytyväinen. ;)

Yks tosi hyvä juttu, minkä Leena sano, oli, et se kehu mun tuntumaa (sillon voltilla). Se sano, että Pumba oikeesti luottaa mun käteen. ♥♥ Se oli tosi ihana kuulla, koska en oo oikeestaan kauheesti ees kuullu mitään kommentteja mun käsistä, ja joskus tuntuu, et mulla on vähän liianki kova tuntuma. Mutta jos Pumba luottaa mun tuntumaan, niin eihän se niin kauhee voi olla...?? :)

No joo, niitä kuviahan ei nyt saatu, kun äiti sanoi ettei löytänyt meidän kameroita mistään. :/ (Oli kyl kattomassa, muttei sitte jaksanu kuvata.) Toivottavasti ens kerralla saan jonku kuvaamaan! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti