maanantai 5. marraskuuta 2012

Riinan estevalmennus ♥

Jeps, eli otsikko kertoo jo aika paljon. Valkka oli eilen, mut en jaksanu enää tulla koneelle sen jälkeen + kokeisiin harjottelu vei aika kauan aikaa ja silleen, joten tänään vasta postausta... Menin kuitenki Pumballa, ja siskot meni Glorialla ja Veksillä. Lisäks tunnissa oli Aliina Inkkarilla. Meillä oli siis aika hyvä ryhmä kasassa, varmat ja suht nopeet hevoset. ;)

Laitettiin ponit valmiiks ihan normisti, ja katottiin aina välillä meitä ennen olevaa valkkaa. Talutettiin hepat sit kentälle, ja mentiin peruslämmittelyt Riinan ohjauksessa. (: Tultiin kans puomeja kevyessä ravissa ja tehtiin kahden puomin (toinen pitkän sivun alussa ja toinen lopussa) väliin iso soikion muotoinen ympyrä. Pumba oli vähän hidas ja nihkee, mut se heräs aina puomeille ja ympyrällä oli ihan OK. =)

Laukattiin sitte silleen, että kaks ratsukkoa kerrallaan yhdellä ympyrällä kevyessä istunnassa keskellä maneesia olevan puomin yli. Mulle oli kevyt istunta tosi vaikeeta, ja Riina saiki haukkua mua oikein olan takaa... :') Lyhensin sitte jalustimia reijällä, ja jo meni paremmin! En ollu ennen (tai no joskus sillon alottelijana varmaan viimmeks) tajunnu, et sitä pitää seisoo tosi korkeella jalustimilla, ja sit se on vasta kevyt istunta. :) No, kaikkee sitä oppii!

Tultiin kans laukassa samaa tehtävää, mitä oltiin ravissa menty, ja Pumba reipastu ihan mukavasti. :) Tultiin samaa toiseenki suuntaan.
Alettiin sit tulla laukassa apupuomia & estettä, ja Pumba lähesty estettä aina kivasti kiihdyttäen ;) Hyppäs kuitenki tosi hyvin. Tultiin tässäki vielä se ympyrä sinne esteen ja puomin väliin. Riina korotti myös jälkimmäisen esteeksi, ja väliin edelleen ympyrä. Pumba liikku tosi tosi hyvin, ja taipu kans ympyrällä. ♥

Mentiin lopuks muutaman kerran ratana viittä estettä. En oikein osaa selittää, mut aluks tultiin kuitenki pieni ristikko ravissa, jolta laskeutuminen laukassa ja suunnanvaihdos. Siitä pysty, jota oltiin aikaisemmin menty, ja ympyrä, ja vielä ristikko heti perään. Sen jälkeen otimme raville ja tulimme saman ristikon, mikä aikaisemminkin, tällä kertaa vain toisesta suunnasta. Ristikon jälkeen lähestyminen kahdelle pystylle, sarjana siis. Laukka-askeleet laskettuina mulle ja Pumballe tuli neljä, muille viis. :P Mentiin tuo rata kaks kertaa, ja toisella kerralla ristikko (ei keskellä oleva, vaan ikäänkuin radan kolmas este) nostettuna pystyksi, jolloin se oli joku 60cm. Pumba oli tosi ihana, se hyppäs innolla, mitä se ei oo tehny vähään aikaan!! Taitaa olla kiima lopulta voitettu... ♥

Isä kyllä kuvas kans, ja Ida, mut en tiiä, onko videot vielä koneella... Niistä pitäis tehä kans Youtubeen joku kooste tai vastaava, katotaan millon kerkeen. :)

Eipäs muuta... Ens viikonlopulle ei olla viel sovittu mitään, mut mennään luultavasti vaan tunnille, koska mulla on matikan koe heti seuraavana maanantaina. :/ Niin ja joo, oon just tilaamassa uutta banneria (sorryy Kata), ja se on nyt viel vissiin jonossa, mut saas nähä millon se saapuu. ;)) Moikka, ja hyvää loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti