sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pikkulasten paimentamista ja muuta puuhaa

Herättiin sunnuntaiaamuna aikaisin viemään heppoja pihalle ja siivoamaan karsinoita. Kerettiinkin aika hyvin, ennen kuin pienet lapset tulivat klo 9 oikein rynnäköllä. Heitä oli 14, joten rynnäköltä se ainakin tuntui. (: Onneksi meitä oli monta isoa avustajaa auttamassa Vuokkoa!

Ensin menimme juoksemaan maneesiin ilman hevosia pienen temppuradan, niin että kaikille tuli lämmin. Sen jälkeen laitettiin muutama poni (Dirka, Gimli, Inkkari ja Aaria) valmiiksi talutusratsastukseen. Opetimme, kuinka putsataan ponin kavio ja harjataan ponia. ♥ Kun oltiin tarpeeksi sählätty ponien kanssa, laitettiin niille varusteet ja talutettiin maneesiin. Me isommat talutimme ensimmäisellä kerralla vain käyntiä ja toisella jo vähän ravia. Muutamat pienet uskalsivat jopa ratsastaa ilman käsiä! ;)
Talutusratsastuksen jälkeen veimme ponit sisään, ja kun Vuokko ei oikein keksinyt muuta, niin laitettiin Dirkalle & Aarialle riimut päähän ja mentiin vikeltämään maneesiin. Tai no, eihän se nyt niin vikeltämistä ollut, kunhan lapset saivat vähän kävellä ja "juosta", niin kuin he sanovat, ponien kanssa.
Tämän jälkeen muutama tyttö halusi harjata, joten autoimme heitä. He uskalsivat harjata Inkkaria ihan irti karsinassa. :) Jess!
Ruokimme vielä ponit, jotka olivat tehneet kovan työn pienten talutusratsuina. Lapset meinasivat antaa vähän liikaa ruokaa, mutta mikäpäs siinä... ;)



Kun kaikki oli saatu tallissa valmiiksi, mentiin sisälle ja Vuokko lähti laittamaan ruokaa valmiiksi. Minä, Ella, Reeta & Kata istuskeltiin ym. Yksi avustajista luki satua muutamille halukkaille ja loput piirsivät hienoja heppakuvia, joten meidän apuamme ei paljoa tarvittu. (:

Ruuan ollessa valmiina kävimme syömässä, ja sitten suuntasimme taas talliin. Pikkuiset lähtivät vielä pienelle maadtoratsastukselle, mutta mä en menny mukaan, vaan lähdin hakemaan hevosia laitsalta yhden avustajan kanssa. Hain Pumban ja Cittiksen sisälle, kun kumpikin oli menossa valmennukseen. Hoidin Pumban kuntoon Katalle, joka oli sillä menossa valmennukseen, ja sillä välin ponit ja pikkuset tuli maastosta. Mentiin taas sisälle, jossa oli välipala ja tyttöset piirsi lisää hienoja heppakuvia. ;)

Katottiin valkkaa, jossa Kata oli, ennen ku äiti tuli hakeen meitä kotiin. Haettiin nopeesti tavarat & hyvästeltiin hepat ja ihmiset ja sit lähettiin autolla ajamaan kotia kohti. Ennen sitä kävi kumminkin pieni välikohtaus: äiti peruutti meijän auton jossain vaiheessa, ku olin vielä tallissa, ojaan, joten Vuokon, Pentin ja Ainon piti tulla työntään se ylös sieltä ;D Hyvä äiti!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti