keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Lasten puuhapäivää, Leenan valmennusta ja muuta mukavaa [+ 20 LUKIJAA!]

Tässä oltiin taas koko viikonloppu tallilla auttelemassa ja muuten vain ratsastamassa. Tultiin tallille jo perjantai-iltana, jolloin katsottiin vähän aikaa tuntia ja laitettiin lakanat jne. (: Mentiin nukkumaan joskus yhdeksän maissa, tai no mitä mä nyt vähän aikaa luin.

Lauantaina siivottiin ekana talli, joka muuten hoituikin aika nopeaan tahtiin, vaikka meillä olikin vain yksi talikko käytettävänä. Vanhaan talliin ei keretty mennä, kun jo pikkulapset valtasivat tallin. Lapsia oli varmaan päälle kymmenen, kaikki alle seitsemänvuotiaita (paitsi muutama), ja niiden kanssa me ensin hoidettiin heppoja. Melkein kaikki osasivat jo puhdistaa aivan itse kaviot! ;) Harjaus taas ei niin paljoa kiinnostanut, joten me isommat hoidimme sen ennen varusteiden laittoa.

Talutusratsastusta kesti jonkun aikaa (ei tullut mieleenkään katsoa kelloa), kaikki kerkesivät ratsastaa ainakin kolme kertaa muutaman kierroksen maneesissa, ja ratsastuksen jälkeen kaikki olivat väsyneitä - ainakin me avustajat, jotka olimme juosseet taluttamassa ja auttamissa milloin ketäkin. Meidän piti tehtävänä oli kuitenkin vielä leikkiä lasten kanssa ennen ruokaa, joten otettiin ja hypittiin lumihangessa mukamas hevosina. :) Kuka pelkää jäämiestä-leikki ja juoksurata olivat myös hauskoja leikkejä pienten mielestä, varsinkin kun Kata, Ella & Ida työnsivät heitä isoissa kottareissa. Lopulta ruoka oli kuitenkin valmista, ja me saimme hetken hengähtää.

Pienet halusivat vielä vikeltää ennen puuhapäivän loppumista, ja melkein kaikki uskalsivat ravata Dirkalla ilman satulaa. Viimeisenä "leikkinä" puntattiin pieniä heinäpaalien päälle, josta he sitten saivat hypätä heinäkasaan. Siinä tiimellyksessä sainkin nimen Puuha-Pete, ainakin sen mukaan miten jotkut huusivat "Nosta, Puuha-Pete, nosta!" :D

Puuhapäivän lopussa, kun kaikki pienet olivat jo lähteneet, mentiin pellolle (entiselle laitumelle) ja kuvattiin meitä lempiheppojemme kanssa. Päivä oli ollut aurinkoinen (kas kummaa!) ja vaikka aurinko oli jo laskenut, hetki oli silti ihana ja taustastakin tuli hieno. Valitettavasti Pumba ei halunnut seistä hetkeäkään aloillaan, joten meistä ei tullut kovin hyviä kuvia, muista kyllä senkin edestä. (:




Ponitytöt - ja yksi poika.. ;)



Illemmalla meillä oli koulutunti, jolla menin Pumballa. Keskityimme enimmäkseen askelien tasaisuuteen ja niiden kokoamiseen ja lyhentämiseen. Pumba alkoi lopputunnista kuunnella paremmin, ja jossain siinä keskivaiheillakin oli hyvä kohta. Laukkasimme koko uraa, ympyröitä & voltteja, ja sain myös säädeltyä Pumban askelia ja vauhtia varmaan ensimmäistä kertaa kunnolla. ♥

Joo on huono laatu, johtuen ajankohdasta ja kamerasta!



Sunnuntaina mentiin taas ensimmäiseksi siivoamaan talli, ja Ella ja Kata lähtivät vielä vanhaan talliin siivoamaan. Saatiin aika hyviä kuvia poneista laitumella kun siinä kärkkyivät kaikki vettä. Pustelista varsinkin muutama todellinen edustuskuva! :)



Jääponeja ♥


Katseltiin vähän Leenan valmennuksiakin ennen meitä, ja jossain vaiheessa ruuan jälkeen harjasin Pumban, putsasin kaviot ja selvitin hännän & harjan. Pistettiin suitset ja satulat ennen kuin talutettiin hevoset maneesiin. Reeta oli siis samassa valmennuksessa kuin minä, Ella ja Kata meidän jälkeemme.

Alkuvalmennuksessa kiinnitimme huomiota ohjiin ja tuntumaan. Löysin aika kivasti tuntuman heti Pumballa, mitä nyt jossain vaiheissa vähän löystyi. Teimme muutamia voltteja käynnissä puomin yli. Jäätiin sen jälkeen  pääty-ympyröille, joilla väisteltiin takajalkoja ulospäin ja tehtiin etuosakäännöksiä. Ensin en itse oikein tajunnut jutun juonta, mutta viimeiset käännökset sujuivat jo hyvin. Siirryttiin sitten uralle, jolla ajatuksena oli edelleen vähän samantapaiset avut kuin edellisessä tehtävässä, Leena taisikin kutsua sitä babyavoksi. Väistätimme takajalkoja seinää kohti, joskin koko hevonen pysyi suorana. Alku oli jälleen vähän kömpelö, mutta alkoi sujua loppua kohden paremmin ja paremmin. Välillä Pumba yritti juosta apujeni alta, mutta pidätin ulkoa jolloin Pumbakin tajusi hidastaa ja avut menivät helpommin ja paremmin läpi.

Teimme saman toiseenkin suuntaan, jonka jälkeen siirryimme taas ympyröillemme (minä & Reeta, Anni & Johanna). Aloimme tehdä käynti-ravi-käynti-siirtymisiä, joissa vain muutama askel tuli ravia. Kun tämä sujui, nostimme laukkoja käynnistä, pysyimme laukassa vain muutaman askeleen, ja sitten taas suoraan käyntiinsiirtyminen. Nostot olivat vähän niin ja näin: joskus laukka nousi tuosta vaan, ja joskus se jäi kokonaan tulematta tai vain kömpelöksi möngerrykseksi. Kun lopulta päätin, että nyt se laukka nousee vaikka mikä olisi, sen se myös teki. :) Pumba myös siirtyi todella hyvin takaisin käyntiin, parhaimmillaan ei tullut juuri minkään laisia raviaskeleita väliin. Pumba pehmeni myös pikkuhiljaa, yritti tietysti kiskoa ohjia käsistä muttei kovin pahasti, ja pyöristi kaulaansa kivasti sekä tarjosi tuntumaa. ♥

Niin joo, ei ollut hyviä kuvia jälleenkään johtuen kamerasta, enkä jaksa edes muokata millään kuvanmuokkausohjelmalla. Yritin tehdä myös koostevideon, mutta sen laittaminen tänne suoraan ilman Youtubessa julkaisua ei onnistunut, ja Youtubeen latauksessa kestäisi varmasti jonnekin puoleenyöhön... (: Sain kuitenkin hyvä materiaaleja seuraavia videoita ajatellen, vaikkei blogi niistä nyt hyötynytkään.





Lopuksi: Kiitos kaikille 21 lukijalleni! Haluaisitteko jonkun erikoispostauksen sen johdosta? Blogin oikeassa yläreunassa on kysely muutamista erikoispostauksista, mitä voisin ehkä toteuttaa kun vain aikaa on. Ehdotuksiakin otan vastaan! :)

4 kommenttia:

  1. Tosi positiivinen postaus jälleen kerran ! :) Kivoja noi kuvat,ja tosiaan oikein jääponeja :D Postaus toiveeksi mä klikkailinki jo tonne ylös, eli varustepostaus ois kiva !:) T:Veera http://veeranponiblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja alanki seuraan blogias ;)

      Poista
  2. Ihana postaus. (: Ja varustepostaus kans! ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Katotaan, voihan olla että järkkään muutamankin erikoispostauksen... ;)

      Poista