maanantai 11. maaliskuuta 2013

10.3 koulutunti

Eilen meillä oli jälleen tunti Lantelassa, kello 16. Lähdettiin jo hyvissä ajoin ~14 aikoihin täältä kotoa ajelemaan autolla lantelaan, jossa oltiinkin sitten tunnin päästä. Heti ensimmäiseksi veimme pihalle Cittiksen ja Freddyn sekä haimme tunnille Pumban, Toskan ja Aurielin. Tai no, Toska tosin ei antanut heti kiinni, eikä Pilkkua ja sitä voinut päästää samalle laitumelle, joten meidän piti Pilkun kanssa odottaa aika kauan ennen kuin sen saattoi päästää irti. Laitettiin kuitenkin hevoset nopeasti valmiiksi, veimme ne maneesiin ja nousimme selkään.

Meillä oli tunnin teemana istunta, joten otimme heti alkukäyntien jälkeen jalustimet kaulalle ja lähdimme ratsastamaan hiukan pienemmällä uralla (=soikiolla). Kun se meni hyvin, otimme mukaan voltit kummassakin päässä, ja meidän piti myös ottaa ulkopuolen jalustinhihnasta kiinni, että käsi pysyisi tasaisena. Pumba meni heti paljon rennommin ja näytti keskittyvänkin paremmin tehtävään. Teimme samaa kohta siihen vain lisäten pität sivut ravissa, ja vaikka Pumba vähän jännittyikin, meni käynnit silti edelleen tosi hyvin. Suunnanvaihdon jälkeen jatkoimme samaa tehtävää, ensin pari kierrosta & volttia käynnissä, sitten suoraan koko uraa (tai soikiota) ravissa, volttien kanssa.

Otimme hetken päästä jokseenkin pitkät välikäynnit, ja sen jälkeen aloimme heti laukkaamaan. Nostimme siis laukan L:än puoleisesta päädystä, laukkasimme R:ään jossa teimme n. 13m voltin, siirsimme keskiraviin ja teimme vielä toiseen päätyyn ympyrän, jolla yritimme säilyttää yhtä energisen ravin. Meidän piti siis edelleen pitää kiinni ulkopuolen jalustinhihnasta. Pumba laukkasi hyvin ja innokkaasti, ja vaikka ote remmistä lipsuikin pysyi Pumba silti kivan tuntuisena koko laukan ajan. Pumba oli tosin vähän jäykkä tähän suuntaan (olisiko ollut sitten vasen), mutta parilla lisävoltilla muuttui mukavaksi ratsastaa. Toiseen suuntaan mentäessä meni heti paremmin, ainakin pikkuisen. Keskiravista ei meinannut tulla oikein mitään, mutta mitäpä pienistä. :)

Viime viikolta, kuvassa Auriel, Toska, Pusteli ja takana varmaan Dirka (:

Ensi viikolla ei tule ollenkaan talleiltua (ainakaan Lantelassa), mutta sen jälkeen oltais varmaan taas menossa viikonlopuks, kun lauantaina on kisat ja ponikerho johon mentäis avustamaan ja sunnuntaina on Leenan valmennus. En tiedä vielä, kerkeänkö ennen sitä postailla, katsotaan. ;)

1 kommentti: