keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Aina ei voi mennä niin hyvin..

 Tuntuu, että nyt oltais kauheen paljon oltu talleilemassa, vaikka oikeestaan ollaan ehkä maksimissaan kolme viikonloppua neljästä. Eikä se onneksi haittaa, päinvastoin! :) Tämäkin viikonloppu suorastaan vilahti ohi. Kuvamateriaalia ei ole juurikaan, koska (meidän tuuria) Reetan kameran laturi on hukassa ja siinä on akku loppu, Ellan kamera on ties missä ja omani on tietenkin hajalla. No, onneksi kännykkäkamerat on keksitty!

Kilttiä kiima-aikaa!

Perjantain tunnilla menin Rumballa ja siskot niillä omilla lempoillaan. Rumba kulki koko tunnin todella nätisti ja rennosti, alkukankeuden jälkeen sujui tosi hyvin. Mentiin tosi pitkät alkuverkat ja ajateltiin niissä jo heti eteen-alas muotoa hevosille, ehkä sekin vaikuttaa asiaan. Alkuverkoissa se eteen-alas ei heti tietenkään toiminut, mutta heti kun keräsin vähän paremmin ohjia tuntumalle ja olimme laukkailleet hetken, alkoi Rumba tarjoamaan tosi rehellistä eteen-alas -asentoa. Menin sitten lopputunnin sellaisilla hiukan liian pitkillä ohjilla, koska Rumba oli niin rentona ja tuntui, kuin että jos olisin ottanut ohjat kunnolla tuntumalle, olisi rentous kadonnut kokonaan ja sen uudelleenlöytämiseen olisi mennyt kauan. Minulla ei sitä paitsi ollut edes syytä kiristää ohjia, koska teimme paljon ympyröitä ja Rumba kääntyi hyvin ilman ohjastuntumaakin. Lisäksi teimme siirtymisiä käynnin ja ravin välillä sekä siirtymisiä lävistäjällä ja Rumba toimi tosi hyvin. ♥

Lauantaina oli ensin kymmenestä kahteen pienten lasten ponikerho, jolla sitten tietenkin avustimme ja minä jouduin sain taluttaa koko kaksituntisen Inkkaria maneesin kuumudessa. Inkkarikin meinasi jo väsähtää, samoin hänen taluttajansa. :) Lisäksi lapset olivat jotenkin erityisen villejä ja kovaäänisiä.. Olenkohan tulossa kenties vanhaksi? ;)

Inkkari ennen talutuksia
Klo 16 oli vielä estekisat, ja osallistuin siis 55cm-luokkaan, joka meni suoraan sanoen aika surkeasti. Verkassa kieltoja lämppäesteelle tuli ainakin miljoona, en vain saanut Pumbaa liikkeelle saatika sitten käyttämään takaosaansa, ja luulen että muut hevosetkin häiritsivät vähän keskittymistä, maneesissa kun oli tosiaan kolme vierasta hevosta, joka ei ole hyvä yhdistelmä silloin kun Pumballa on kiima. -.- Olin lähtövuorossa toinen, ja ennen kun lähti suorittamaan rataa (joka oli muuten vähän C-merkin esteohjelman tyylinen) sai minuutin aikaa käyttää esim. jonkun esteen hyppäämiseen jne. Minä sitten (onneksi) tajusin laukata maneesin kerran ympäri niin lujaa kuin vain päästiin, ja kas kummaa: Pumba toimi kuin unelma radalla! :) Radassa oli mm puomeja ympyrällä ja sellaista ravi-laukkasiirtymisiä esteiden väleissä. Olen huono selittämään, mutta tallin puoleisessa päädyssä oli kuitenkin kaksi ympyrää, joissa oli puomit, toisessa vain yksi ja toisessa kaksi. Kun 5. tehtävä olisi ollut laukata ne kaksi puomia, laukkasinkin vahingossa yhden puomin ympyrän, josta pisteitä väheni tosi paljon (kisoissa siis taitoarvostelu), joka harmittaa ihan sairaasti. Vuokon mukaan olisin ollu toinen, jos en olisi tehnyt tuollaista typerää kömmähdystä! No, tekevälle sattuu. =)


Sunnuntaina saatiin vähän levätä ennen ku lähettiin aamutallia tekemään, kun eka tunti alkoi vasta klo 11. mentiin joskus 8 aikaan talliin ja alettiin heti siivoamaan, koska Vuokko oli laittanut hepat jo aikaisemmin ulos. Pumba, Toska ja Kukka olivatkin maneesissa heinillä, kun laitsalla heinä oli aika lopussa eikä uutta paalia ollut tulossa kuin vasta päivemmällä.


Siivouksien jälkeen katottiin sitten hetki tuntia ja mentiin vaihtamaan kevyempää päälle, maneesissa kun oli niin kuumaa, varmaan yli +15 astetta aamupäivällä, ja sit meijän valkan aikoihin +20. ;) Kaikki ratsasti tyyliin t-paidoilla & topeilla, itselläni tosin oli huppari, mutta en olekaan kovin hikoavaa sorttia :D
Valmennus meni aika huonosti (sekin), Pumba ei kuunnellut ja kiimassa kun on niin liikkui todella nihkeästi eteen. Menimme sitä paitsi aika helppoja juttuja, mikä nyt on ihan ymmärrettävää kun tunnilla oli Auriel ja Gimli. Aloitimme itsenäisillä ravilämmittelyillä, joissa pyrin menemään temponvaihteluita ja ympyröitä asettaen ja taivuttaen. Sen jälkeen siirryimme käyntivolteille, joilla Pumba meni kyllä ihan hyvin. Lopuksi otimme ympyrällä laukkaa, ensin vain puoli ympyrää laukaten ja sen jälkeen kokonainen kierros ympyrällä. Pumba oli laukassa kiva, ravissa sai patistaa tosi paljon eteen. Lisäks viereisen talon pihassa pärisyteltiin koko valkan ajan joitain mopoja, joihin ponien keskittyminen menikin ihan täysin. No, aina ei voi mennä niin hyvin.. :)

Pidin muuten ekaa kertaa Sports Trackerin päällä valkassa, ennen kun olen sen aina unohtanut laittaa päälle. GPS:ää ei sitten tullut laitettua päälle, kun tuli vähän kiire, jotta olisi nähnyt, montako kilometriä kerkeää maneesia kiertää vähän päälle 1h ;) Kaloreita oli näyttänyt kuitenkin menevän 616, en oikein usko tuota kun painoanikaan ole siihen laittanut, mutta ihan kiva määrä..

Seuraavaa postausta sitten ensi viikolla, sitä odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti