keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Erikoispostaus nro 3: Pumban varusteet

Toinen erikoispostaukseni, wohoo! Jälleen kerran saa laittaa kommenttia postauksesta, jos siihen olisi jotain lisättävää tai huomautettavaa. :) Ja anteeksi joidenkin kuvien kirkkaus/hämäryys/niiden sekasotku, tallissa oli niin pimeää joten salaman kanssa kuvattuna näyttää kamalalta!

Suitset & martingaali:


Suitset ovat tummanruskeat, merkistä ei tietoakaan. Ne ovat aika kuluneet, mutta olen yrittänyt rasvata niitä tasaisin väliajoin. :) Pumballa on musta martingaali, josta en nyt saanut kuvaa.

Pumba suitset telineessä (:


Kuolaimina toimivat jotkut paksuhkot kolmipalat. Ne ovat vissiin aika hyvät, ja sitä paitsi helpot lämmittää talvella, lämpiävät tosi nopeasti :D

Satula:


Nytpä unohdin tietenkin katsoa satulan merkin.. :/ No, tarkistan ensi kerralla! Pumban satulassa on kuitenkin hyvä istua, sekä tietenkin hypätä noitten korkeiden polvitukien ansiosta. 

Hiukan naarmuilla ;)

 Pumban huopana toimii tällä hetkellä tällainen kukkaishuopa, jonka muistan olleen satulassa silloiun kun ekan kerran ratsastin Pumballa. :* Punainen sille ostamani oli niin likainen & limainen (=hikinen) sisäpuolelta, että päätin vaihtaa vähän raikkaampaan. :D

Satulavyö:

Pumballa on muistaakseni normaali Finn Tackin yleissatulavyö. Se on 110cm pitkä ja siinä on kaksi hopeanväristä metallirullasolkea.


Hankinnassa olisi uusi vyö, sillä vanha hiertää ja on muutenkin aika epäsopiva. Ajattelin jotain halpaa muotoiltua vyötä, kuten Hööksiltä Equi-Guardin yleisvyötä. Se on mukavasti muotoiltu ja kuulema estää hiertymiä. :)


Jalustimet:

Pumba on juuri saanut uudet jalustimet, joten tämä tulikin aika sopivaan aikaan. Ne ovat siis turvajalustimet valkoisilla kumilenkeillä ja ruskealla nahkaosalla. Todella hyvän kokoiset eikä jalka luista ollenkaan. (:


Satulahuopa:

Lantelassahan vähän kaikkia huopia käytetään kaikilla hevosilla (niinkuin varmaan monessa rats. koulussa), joten Pumbankin selässä on välillä ties minkälainen huopa. Itse ostin kuitenkin viime kesänä sille halvalla oman huovan, tietysti punaisen.


Tällainenkin olisi tarkoituksena hankkia uusi, mutta olen vielä ihan tyytyväinen tähän vanhaan.

Suojat:


Pumballa suojia käytetään vain hypätessä. Ne(kin) ovat hiukan likaiset, mutta harjaan ne aina käytön jälkeen sisäpuolelta, joten sieltä niiden ei pitäisi hiertää.



Loimet:

Loimia en tajunnut kuvata, kun kaikilla Lantelan poneilla on ikäänkuin yhteiset loimet eikä niitä sitäpaitsi enää edes tarvitse kun on jo niin lämmintä ulkona. Pumballa pidetään kuitenkin toppaloimena ns. "kilpikonnaloimea", Pumba näyttää ihan kilpikonnalta se päällä joten kutsumme sitä kilppariloimeksi :D Sadeloimia poneilla ei kai edes ole, ja kilppariloimi kai toimii samalla vettäpitävänäkin.

Riimut & narut:
Lantelassa myös riimujen ja narujen on tapana olla kaikkien yhteisiä, joten nekään eivät ole kenenkään erityisessä käytössä. Olen ostanut Pumballe kuitenkin omat riimun ja narun. Ostin nämä ensimmäiset joskus pari vuotta sitten ja ne ovat olleet leirikäytössä ainostaan, vielä siis hyväkuntoisia kumpikin. Ostin kuitenkin uuden riimun kun halvalla sain (2.50€) eikä vanha naru sopinut uuteen riimuun, joten käväisin eilen uuden ostamassa.

Uudet riimu & naru



 Harjat & muut hoitotarvikkeet:

Kaikilla hevosilla on Lantelassa myös yhteiset harjat, joten niitä on turha esitellä kaikkia erikseen. Omia mulla kuitenkin on ihan reilusti.
Harjojen ja koukkujen lisäksi mulla on myös ponnareita, hevosnameja ja sakset kerran siellä oli myös mittanauha, kun halusin mitata Pumban kunnon säkäkorkeuden. ;)  En oo aivan varma, oliko hyvä mitta ja Pumban olis kans pitäny seistä tasaisella alustalla mitä se ei tehnyt, mutta 149cm sain siitä kumminkin. (:

Pölyharja, kavioharja, juuresharja ja kaksi sientä

Joustava suka/pehmeä harja, hikiviila, pääharja, kaviokoukku ja ruskeita rusettiponnareita

Kumisuka, häntäharja, kampa x 2 ja hevospäinen kaviokoukku
Juuriharja, suka/pehmeä harja, "pesuharja" (läpinäkyvään osaan vettä) ja vaaleanpunaisia rusettiponnareita
Porkkananmakuisia hevosnameja, piikkisuka ja beigejä ja mustia ponnareita

Harjapakki, vähän kulunut :)


  Kaikki harjat ovat nimetty sen takia, etteivät ne menisi sekaisin Lantelan omien harjojen kanssa ja myös sen takia, ettei kukaan ottaisi niitä luullen omikseen.

Te, jotka ihmettelette miksi olen ostanut kaikki nämä tarvikkeet hevoselle joka ei edes ole omani: Jos on tuntenut jonkun hevosen kolme vuotta, tulee väkisinkin tarve jossain vaiheessa ostaa jotain sille. Me käymme Lantelassa kuitenkin melkein joka vklp, joten Pumban varusteet ovat minunkin iloni. Sehän on minunkin asiani, mitä varusteita Pumba käyttää, riippumatta siitä onko se omani vai ei. On myös kivaa ostaa jotain ja haaveilla, mitä voisi ostaa lempparihepalleen ♥ :) Muilla samoja kokemuksia?






2 kommenttia:

  1. Hihih, tuttu tunne tuon ostelemisen kanssa C: voisin ostaa Einolle miljoona erilaista riimua, satulahuopaa jne. ja kaiken mitä se ikinä tarviikin ihan vähän vaikka edes :P mutta siinä vaiheessa kyllä pitäis olla jonkun sortin miljonääri :D oli kiva postaus taas!! (:

    VastaaPoista