sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Vaellus ja valmennus (:

Oltiin tällä kertaa Reetan kanssa kahdestaan Lantelassa viikonloppu, kun Ellalla oli muuta menoa. Lauantaina oli siis 4 tunnin vaellus ja sunnuntaina Leenan valmennus. :) Nyt huomaa, että Pumbalta alkaa pikkuhiljaa kiima hellittää, se oli nimittäin valmennuksessa paljon halukkaampi työskentelemään oikeasti kunnolla. Tämä sattuikin sopivaan kohtaan, sillä ensi viikolla on koulukisat ja jossain vaiheessa kevättä ennen toukokuuta on parit kisat... ;) Pumballa on muutenkin paljon mukavampi ratsastaa, kun se ei ole kokoajan vastustamassa kaikkea!

Vaellus meni todella hyvin! Meitä oli viisi plus vetäjä, eli minä & Pumba, Reeta & Gloria, sekä kolme tyttöä Toskalla, Aurielilla ja Kukalla. Vuokko ja Anni vetivät puoliksi vaelluksen Cittiksellä, Anni majallemenomatkan ja Vuokko tallille päin.

Ihana ilma!
Pumba oli kivan rauhallinen koko maaston ajan, eikä tullut yhtään sellaista "apua, nyt tää lahtee käsistä"-tilannetta. Sain sitä paitsi pidettyä välimatkatkin kunnossa aika hyvin, tai no eihän niitä oikein voi sanoa välimatkoiksi, muttei ainakaan oltu ihan edellä menevän hevosen peräpäässä kiinni. (: Saatiin rämpiä aika pitkä pätkä (n. 1km) kovassa lumihangessa, siitä oli muutama moottorikelkka ajanut, joten se oli päältä kovaa, muttei kuitenkaan kestänyt hevosen painoa. Hevosille tämä rämpiminen ja kompastelu oli raskasta, mutta siitä huolimatta Pumba olisi halunnut päästä perille niin nopeasti kuin mahdollista. ;) Sama tallille palatessa, kun talutin Pumbaa laitumelle, oli se vielä ihan energiaa täynnä ja laukkaili irti päästessään sekä meni heti piehtaroimaan heinään, kun oli alkanut kutittamaan hiki satulan kohdalla. :D

Taukopaikalla :3

Valmennus oli myös ihan hyvä, Pumba kuunteli ihan hyvin varsinkin loppupuolella ja rentoutui. Teime aluksi vähän aikaa tavanomaista käyntivolttia hetken, sitten siirryimme ravaamaan uralle jossa otimme samat pienet voltit kolmessa eri paikkaa maneesia. Kun kaikki hevoset (Toska, Pumba ja Gloria) olivat vähän hitaita liikkumaan, otimme oikein reipasta ravia maneesia ympäri, sekä tietysti asetimme kulmissa jonne myös hiukan hidastimme. Pumba meni kyllä reippaammin kun oikein käski, mutta tuntumani meinasi karata aina ku käskin eteen, joten sen takia ravista ei tullut pitkää ja pyöreää vaan ainoastaan lyhyttä ja pomppuisaa vaikkakin kyllä reipasta. Toiseen suuntaan sain istuinraudan, joka auttaa pitämään kädet oikeassa asennossa, ja tämä oli käynnissä tosi iso apu! Suosittelen teille, joilla on jotain ongelmia käsivarsien, käsien tai olkapäiden kanssa. ;) Ravissa olen tottunut pitämään käsivarsia hiukan rennommin kuin tämän apuvälineen kanssa, joten oli vähän hankalampi kun rauta valui kokoajan liian alas =) Laukassa oli ihan kätevä kuitenkin ja Pumba laukkasi paljon rennommin kuin ehkä normaalisti, vaikken kuitenkaan usko sen olevan istuinraudan ansiota. (:

KATA !

Valkan jälkeen (:
 Enkä ketään saanut kuvaamaan valkkaa, vaikka järkkäri olikin mukana. Sain kuitenkin kuvattua loput kuvat varustepostaukseen, sitä siis odotellessa! Aijon myös toteuttaa sen arvonnan, ja olenkin kuumeisesti miettinyt mitä siihen voisi keksiä palkinnoksi.. Ennen kesää aijon sen arvonnan kuitenkin toteuttaa, kun käymme ainakin Ruotsista Haararannan kautta. Voin sitten sieltä Hööksistä jotain ostaa, täällä kun ei ole mitään hevoskauppoja :)

2 kommenttia:

  1. UNNA! :DD Saanks mä kopsaa ton kuvan itelleni? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän oliki mulla vähän niinku taka-ajatuksena xDD

      Poista