maanantai 27. toukokuuta 2013

Erikoispostaus nro 4: Kysymyspostaus osa 2

21. Tykkäätkö maastoilusta?
Se on mielestäni tosi kivaa varsinkin nyt, kun Pumban hallinta maastossa on parantunut. En tosiaan anna sen vain juosta toisen hevosen hännässä/ravata toiset kiinni omaan tahtiin (niinkuin aina ennen tein), vaan teen oikeasti työtä sen eteen, että pidämme välimatkat emmekä säntäile muutaman metrin välein ravaamaan toisia kiinni - vaikka välimatkaakin olisi vain kaksi askelta :)

22. Ratsastatko säällä kuin säällä, vai jätätkö esim. sateella tai pakkasella ratsastuksen mieluummin välistä?
En koskaan jätä ratsastusta välistä pelkästään sateen tai pakkasen takia. Tietysti pakkasrajat ovat aivan eri asia, mutta jos pakkasta on vaikka -15astetta eikä tallilta ole ilmoitettu että tunti perutaan, niin silloin vain puetaan tarpeeksi paljon lämmintä päälle ja lähdetään ihan yhtä mielellään ratsastamaan kuin normaalistikin.

Pakkasella ratsastusta
 23. Osaatko valjastaa hevosen?
Sitä ollaan kyllä kovasti oltu harjoittelemassa, joten perjaatteessa se pitäisi osata. Se vain ei jää päähän, kun sitä ei saa tarpeeksi usein tehdä! :D

Liisan poni Sepi ♥

24. Haluaisitko joskus ajaa raviponi- tai hevosajokortin?
Se olis tosi kivaa. Varsinkin jos olis joku poni jolla ajella sitten muutenkin, että se kortti olisi edes hiukan hyödyllinen.. ;)

25. Ponit vai hevoset?
Kyllä mä varmaan vielä tässä iässä valitsisin mieluummin jonkun kokeneen poniopetusmestarin kuin jonkun puoliveriruunan, joka osaa vaikka mitä. On ne ponit kuitenkin ihan lasten ja nuorten poneja, sitten kun oikeasti on tosi pitkällä vaikka esteissä ja haluais hypätä jtn 140cm ratoja, on varmaan ihan hyvä olla joku hevoskokonen alla. =)


26. Lempihevosvarusteesi?
Ai itsellä vai hevosella? Jos itsellä lempparia kysytään, niin se on kyllä mun minichapsit. Ne on tosi hyvät, tukee jalkaa ja helppo vetää päälle nopeesti. Hevosen varusteista lempparit on varmaan kuolaimet - niitä kun on niin monia erilaisia, kaikkia kumikuolaimista hackamoreihin, siitä vaan valitsemaan!

Tällasista haaveilen!
   

27. Onko sillä väliä, ovatko ratsastushousut koko- vai puolipaikkaiset?
Itse pidän enemmän kokopaikkaisista. Niillä on jotenkin helpompi istua satulassa - vai onkohan se sittenkin vain toiveajattelua? ;) No, itselläni on vain niitä kuitenkin, ja niistä tykkään enemmän.


28. Tykkäätkö kisaamisesta?
Juu! Se on ihanaa, kun nykyään kisat eivät enää jännitä kamalasti. Ennen jännitin tosi paljon aina ennen kisoja, mutta nyt on oppinut jotenkinn kokemuksen myötä olla jännittämättä. Yleensä, jos on koulukisat tulossa, muistan että meillä on kisat seuraavana päivänä enkä ole ollenkaan harjoitellut rataa! xD Eli aika rennosti voi nykyään ottaa. Mutta nyt taisinkin hypätä vähän aiheen viereen: tykkään tosi paljon kisata! (:

29. Valkka vai kisat?
Kyllä se näistä kahdesta on se valkka joka on ekalla sijalla. Eihän niihin kisoihin olisi mitään järkeä mennä, jos ei olisi valmentautunut niitä varten ja treenannut kunnolla osaavan opettajan kanssa niitä kaikista vaikeimpia asioita teille kahdelle.




30. Reipas maastolenkki vai kouluvääntöä kentällä?
Liisa, sä oot laittanu pahoja kysymyksiä! :D No, vähän riippuu kelistä. Reipas maastolenkki voisi oikein helteellä tehdä terää, varsinkin kun Pumbaa ei tarvitse käskeä maastossa ollenkaan eteen. Kouluväännössä taas on omat hyvät puolensa; mieluummin siis se, jos keli ei ole ihan liian lämmin!


31. Reipas maasto vai esteitä kentällä/maneesissa?
Kyllä tää on ehdottomasti esteet, koska mun täytyis reenata esteistuntaa ja niitä hyppyjä Pumban kanssa. :)


32. Käytätkö turvaliiviä?
Oon pyrkinyt käyttämään sitä aina esteillä ja maastossa, se nyt on kuitenkin vähän jäänyt. En sen takia, että Pumba olisi jotenkin villi tai että pelkäisin putoavani, vaan ihan vain siksi, että pelkään selkärankani ja kylkiluideni puolesta, jos putoan. ;) Ainakin maastoon yritän nyt laittaa sen aina :D


33. Oliko sulla muita lempihevosia ennen Pumbaa? 
Oli, itseasiassa kun katottiin ekan kerran Lantelan kotisivuja netissä (ennenkuin siis oltiin siellä edes käyty), Dirka-poni pisti heti silmään söpöydellään. Se oli mun lemppari vähän aikaa, mutta kun sitä ei harmikseni saanut ottaa kesäleirillä 2010 hoitsuksi, niin otin sitten Pumba, ja siitä meidän yhteinen taival alkoi. (Okei, kuulosti ehkä hiukan kliseiseltä!) Täytyy kyllä myöntää, että silloin kesällä pelkäsin Pumbaa enkä uskaltanut mennä hoitamaan sitä yksin. :3 Mutta tosi hyvä ettei Dirkaa saanut ottaa hoitsuksi, muuten saattaisin olla ihan jonkun toisen hevosen perässä!

Dirka ♥

34. Monesti oot tippunut Pumbalta?
Kerran, eikä siitä oo oikein mitään kerrottavaa. Oltiin maneesissa, käveltiin pitkillä ohjilla (joo tän oon kyllä jo kertonu aikasemmin), ja yhtäkkiä Pumba säikähti jotain ja lähti laukkaamaan, ja mä tipuin. Se siitä. :)


35. Monesti oot tippunut joltain muulta hevoselta ja miksi/miten?
Oon tippunut kai seitsemän kertaa Pumbalta tippumisen lisäksi, jos oikein muistan. Oon tippunut kerran Hevostila Helmessä Lassi-nimiseltä suomenhevos-issikkaristeytykseltä, kun se ja yksi toinen hevonen lähti yhdessä pukkilaukkaa. Kerran Gimliltä maastossa, se oli yömaasto 2010 kun menimme tien laitaa ja vierestä tuli auto ja Gimli jotain steppaili. Kerran Aurielilta, kun hyppäsimme maneesissa ja muovit paukkuivat ja Aukku tietysti pelästyi niitä. :) Öö.. En muista muita :D Mutta Cederblomilla en ole tippunut kertaakaan! (:


36. Kuinka monesti oot miettinyt, että lopetat ratsastuksen?
En koskaan! Joskus on tullut mietittyä että mitä jos lopettaisin  ratsastuksen, mitäköhän silloin harrastaisin/keksisin itselleni? Kannattaa joskus miettiä, mitä kaikkea olisi voinut samalla lailla aloittaa, jossei olisi valinnut ratsastusta :D


37. Kuinka monesti oot meinannut vaihtaa lempihevosta?
Sitähän on nyt tullut aika montakin kertaa vaihdettua, mutta perjaatteessa Pumba on ollut suurimman osan ajasta lempparina. Ensin oli Dirka muutaman kuukauden, sitten Pumba jonkun puoli vuotta, sitten Dirka yhden talven 2010-11, sitten Pumba tuli takaisin lemppariksi kun sillä taas uskalsin ratsastaa tippumisen jälkeen -> siitä asti se on ollut lempihevosena. :3


Sori kun kaikki kuvat on vanhoja, en jaksanu alkaa ettiä mitään uusia tuolta kovalevyltä enää (:
JA KIITOS VIELÄ KERRAN KYSYMYKSISTÄ! :) Mun heppakuulumisia saa nyt muuten näin alkukesästä enemmän tietää tuolta toisen blogin puolelta, kun kisat ja valmennukset on alkaneet, Lantelassa hepat taas viettää kesälomaa, joten ei ole mitään kerrottavaa kauheasti... ;) Blogi  löytyy siis täältä :3

Uutta ulkoasua myös aloin tekemään (ja banneri on myös uus), kun kyllästyin vanhaan ulkkaan. Tää on ehkä vähän talvinen/muuten synkkä, mut ei auta. (: Ja käykääshän osallistumassa mun arvontaan, linkki täässä!

1 kommentti: