lauantai 5. huhtikuuta 2014

K.N. Special with V.K. Indian :)

ANTEEKS TAAS TÄÄ EPÄAKTIIVISUUS! Tänä vklp ei oo ollenkaan Lantelaa, siks pysty tän postauksen kans oottaa näin kauan :)

Lantelassa oli edellisenä viikonloppuna Leenan kouluvalmennus ja heti perään kisat, joissa Leena oli tuomarina. Me otettiin vielä lauantai-illalle (29.3) Annin tunti. Jäätiin siis yöksi Lantelaan.

Tunnilla menin Pumballa. Tai ainakin vähän aikaa. Pumba nimittäin liikkui epäpuhtaasti ravissa, ontui hiukan vaikka enemmänkin vain "huojui", ei siis normaalia ontumista. Olin ihan superhuolissani, totta kai. Pumballa oli ilmeisesti tullut muutama päivä sitten haava oikeaan etuseen jota se oli vähän ontunutkin, ja sinne oli nyt päässyt vähän likaa, joten Anni epäili kaviopaisetta. Mullahan oli vielä tunti menossa, joten sain Aurielin vaihdossa, vaikka olisinkin halunnut mennä hoitamaan Pumbaa. Vaikka enhän mä mitään osaa, en ees tiennyt mikä on kaviopaise... Jep, sit vaan hyppäsin Aukun selkään ja Vuokko ja tytöt hoiti Annin kanssa Pumballe kääreen kavioon. 
  Aukun kanssa otettiin ensin vähän ravia ja sit laukkaa, irroteltiin vähän jäykkyyttä ja mä totuttelin uuteen satulaan, joka oli tosi pieni ja outo istua. Sit treenattiin vähän osia radasta, ja lopuks mentiin rata läpi. Auriel ei ihan ollut pohkeen edessä, mut mun mielestä se meni ihan suht OK. (:



Sunnuntai-aamulla tehtiin aamutalli niinkuin tavallisestikin (hepat ulos, karsinoiden siivous), ja sen jälkeen syötiin aamupalaa. Pumba jäi yksin talliin, kun sitä ei saanut viedä pihalle kipeän jalan takia, ja se olikin ihan levoton ja pyöri vaan, kunnes sille haettiin kavereita talliin. Meidän valkka alkoi vasta yhden jälkeen, joten kerettiin olemaan leiritiloissa ja kattomaan ekan ryhmän valkkaa ja vähän kuvailemaan sitä.

Omassa valkassa menin sit Inkkarilla, ja heti ekaks kentällä (huom. kentällä! Ekaa kertaa tänä vuonna!!) Leena joutui koota Inksun suitset uudestaan kun ne oltiin edellisenä päivänä rasvattu eikä sit koottu oikein, enkä mä ollu varustanu ponia vaan se oli mennyt tunnilla aikasemmin. Tehtiin kuitenkin alkuverkkojen jälkeen vähän loivia kiemuroita, jotka siis K.N. Specialissa on, lävistäjiä ja n. 10m volttia pitkältä sivulta, jossa suoristettiin keskellä avointa sivua. Näin saatiin avut läpi ja voltista tarpeeksi iso. Inkkari oli kiva ja kuunteli hyvin pohjetta. Laukat tehtiin samanlaisella voltilla, vain vähän isommalla ja toisella pitkällä sivulla. En saanut oikein laukkoja pyörimään, vaikka oikea meni paremmin kuin vasen. Vasemmalle Inkkari myös puski vähän enemmän sisään ja varsinkin takajalat astuivat pienempää uraa kuin etujalat. Se saatiin kuitenkin korjattua raipan avulla. Inkkari oli tosi kiva, ravi välillä oli varsinkin tosi hienoa ja kaiken se tekee niin hyvin! ♥


Kisat sitten. Lämmiteltiin kentällä, ja kisat olivat maneesissa. Meitä oli tosi vähän osallistujia, vain kuusi, ja mä lähdin neljäntenä. Tein ensin pysähdyksiä ihan käynnistä, sitten otin kevyttä ravia muutaman kierroksen kumpaankin suuntaan ja kun istuin alas otin käynti-ravisiirtymisiä, jotka saa ponin takajalat enemmän alle ja muutenkin herkemmäksi pohkeelle. Odotellessa otin vähän laukkoja ja sitten käyntiä pitkin ohjin, ettei väsy niin nopeasti. Kun kolmas ratsukko oli radalla, tein vielä vähän siirtymisiä ja väistöjä, ja sit vain odotin vuoroa.

Rata meni itseasiassa oikein kivasti! Niinkuin paperissa luki, ponilta oli vähän duracellit kateissa, mutta ainakin tein varmaan elämäni siisteimmän radan. Keskityin oikeasti kunnolla siihen, missä pisteessä teen minkäkin liikkeen, ja sit vaan huolellisuuteen ja siihen et ei sählätä mitä sattuu. Inkkari teki kaiken taas tosi hienosti, vaikka laukannostot ei ihan pisteisiin osuneetkaan. Pääasiassa kuutosia ja viis puolia saatiin numeroina, yksi seiskakin sieltä löytyi pysähdyksestä. :) Oon tyytyväinen!




Mun lempparikuva itseasiassa!

Ei yhtään likanen poni... ;) Ja tota kyllä hangattiin piikkisualla pölärillä varmaan se pari tuntia XD



5 kommenttia:

  1. Voi Pumbaa :( mut tosi hienoja kuvia, ja hyvä et pääsit kisaamaan sit Inkkarilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä.. :'( Mut onneks se ei ollu mitään vakavampaa! Oi kiitos, äiti on kehittyny kyllä kuvaajana ku saa aina kentän laidalla roikkua kamera kaulassa.. XD Niimpä, ihan hyvä kokemus päästä välillä kisaamaan jollain mullakin :)

      Poista
  2. Pumba on tossa ekassa kuvassa niin söpö ♥ Mulla on muuten melkein samanlainen kuva Pumbasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha niin on ♥ Jep oonki tainnu nähä sen :) Kiitti kommentista!

      Poista
  3. Ootteko menossa lantelan nyt viikonloppuna? Onko siellä jotain valmennuksia yms.

    VastaaPoista