perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pääsiäistehokurssi Caprillissa

Hei taas! Caprillissa järjestettiin nyt pääsiäispäiville tehokurssi. Teen tän nyt päiväkirjatyyppisesti, itselle siis vaan muistiin näitä juttuja mitä tehtiin ja mitä opin, kun kuviakaan ei ole juuri ollenkaan. Jos ei jaksa lukea kuvattomia postauksia niin suosittelisin skippaamaan! :)

Perjantai 18.4

Tallilla klo 9.30. Hepat sisään ja varustaminen, eka tunti ennen yhtätoista. Ratsuna puoliverinen Lara, jolla oon kerran aikasemmin mennyt. Koulutunti, aloitettiin avotaivutus - voltti keskellä pitkää sivua - loppu pitkästä sivusta pohkeenväistöä takapää sisällä ja etupää uralla. Lara oli kiva, alussa ravista ei tullut mitään mut parani loppua kohden tosi paljon. Laukoissa tuli vähän vahvaksi kun omakin käsi oli kova (Lara on niin hyvä opetusmestari, kun se heijastaa kaiken minkä ratsastaja tekee). Tykkäsin kuitenkin! Vettä satoi koko tunnin, siks oltiin vielä maneesissa.

Hevoset tarhoihin, päiväheinät nenän eteen. Meillä oma ruokailu, ennen sitä katottiin Kyra Kyrklundin opetusvideoita muutama kappale. Oli tosi hyviä ja taas muutama vinkki omaan ratsastukseen! Ruuan jälkeen lyhyt teoriatunti Lauran pitämänä ratsukon tasapainosta, tämäkin oli hyödyllinen.

Mulla ja Ellalla kahdestaan puomi/kavalettitunti maneesissa klo 14.30, mulla ratsuna Amanda ja Ellalla Allu. Amanda oli taas ihana, varsinkin vikalla kerralla kun tultiin ihan lyhyt radanpätkä ja sain hyvät lähestymiset sekä juuri oikean määrän laukkoja sarjan väliin. On se vaan hieno ♥

Lauantai 19.4

Oltiin tallilla klo 10. Haettiin heti hepat sisään, ratsastin taas Laralla koulutunnin ja Amandalla esteet. Mentiin kentällä ekaa kertaa Caprillissa, ja hui kun se on iso! Ratsastettiin koko kenttää, tehtiin voltteja ja jotain, muistikatkos varmaankin. Lopussa laukkaympyröillä tuli Larasta superreipas, se painui aika matalaksi ja puski ulkoapuja vasten. Ravit laukkojen jälkeen oli jotain ihan liian reipasta, mut silti Lara on jotenkin mun tyyppinen, vaikken koskaan aatellu sanovani näin. 

Ruokaa ja taas Kyraa, vitsit että nyt päästiin aiheeseen, jess. Mun on niin pakko ostaa noi DVD:t itellenikin! Toinen tunti tosiaan esteitä, jatkettiin edellisen päivän aiheesta vähän vaikeutetummin ja ehkä inan korkeammilla esteillä. Amanda oli taaskin hyvä, Allu ja se kyllä villitsi toinen toistaan :D


Tunnin jälkeen kylmäiltiin ponin jalkoja


Maisa nukahti mun jalalle kun tultiin kotiin :D


Sunnuntai 20.4

Eka tunti Amandalla, tällä kertaa koulua, taas ihanalla kentällä. Pyörittiin oikeastaan koko tunti isolla ympyrällä, josta ratsastettiin sisäänpäin ja ulospäin pienemmät voltit. Isolla ympyrällä pyrittiin ratsastamaan silloista askellajia reippaammaksi ja energisemmäksi, sekä taivuttamaan jopa hiukan liikaa sisään. Amanda taipui hyvin kumpaankin suuntaan, mutta liikkui paremmin oikeaan kuin vasempaan. Laukassa se oli tosi hyvä taas, pätkittäin se pysyi rentona, sen kanssa täytyy kuitenkin työskennellä vielä aika paljon.



Toisella tunnilla halusin kokeilla jotain uutta tuttavuutta, niimpä menin toisen koulutunnin vielä päivälle, tällä kertaa Antti-nimisellä symppis-poniruunalla. Antti oli aivan yhtä ihana kuin olin kuvitellutkin, ratsastettiin hiukan pienemmällä neliöllä uran sisäpuolella, josta tehtiin uralle pohkeenväistöt ja laukassa vastalaukkoja. Antti oli ravissa ja laukassakin volteilla vähän hidas, mutta kun laukattiin vastalaukkakiemura niin johan sitä vauhtiakin löytyi. Aivan mun tyylinen poni ♥ Loppuun vasta löytyi rentous, kun annoin venyttää, ensi kerralla varmaan aikaisemmin.

Muutama kuvakin löytyy alkutunnista, laatu on surkea kun on kännykällä kuvattu. Jospas niistä nyt jotain selvää edes saisi!





  

2 kommenttia:

  1. Onko toi millanen paikka? Tai siis kannattaako mennä jos halusi käydä joskus muillakin talleilla?
    Millon niinku on noita tommosia kursseja? :D toivottavasti ei ollu kauhee sekavia kysymyksiä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava paikka oikeesti! Poneista on pakko ensin kertoa. Nimittäin ne kaikki on tosi osaavia, ne tykkää työstään ihan aidosti ja vie sua varmasti eteenpäin ratsastuksessa. Tilat on upeet, iso kenttä ja maneesi, ja opetus tehokasta ja Laura on muutenki tosi mukava. Sä saat tehä paljon kaikenlaista noilla kursseillakin, esim. ruokkia yms. Kannattaa kattoa Caprillin Facebook-sivulta tai niitten nettisivuilta, siellä on kerrottu näitä kurssien ajankohtia aina. Kiitos kommentista, mä vastailen aina mielelläni :)!

      Poista